Är det fräckt då?!

Är det fräckt då?!

Uppenbarligen så var den nya modellen utav Volvos XC-90 den fräckaste utav alternativen som lades fram!

Detta är kanske en av de mest intressanta beskrivningar på vad som avgör valet av en produkts utformning som jag har hört på länge. När de ekonomiska och produktionstekniska bitarna inför valet av en ny design har bestämts så måste även de estetiska alternativen sållas. Då ställs frågan, vilken är fräckast? Vilken utav alla dessa förslag kommer locka våra potentiella kunder?

20141028_125918
Ja, både Volvo V60 Polestar och XC60 Ocean Race är fräcka!

Hela traineegruppen var på besök på Volvo Personvagnar i Torslanda under gårdagen där vi fick ta del utav det ständiga kvalitetsarbete som pågår i en industri som är väldigt lik vår egen här på GKN, men ändå så fruktansvärt olik på samma gång. När vi på GKN pratar högvolym, pratar vi kanske om ett tiotal i veckan utav en produkt, jämfört med Volvo där man i dagsläget tillverkar 46 bilar i timmen, från 06.30 till 00.12, fem dagar i veckan! Det är helt enorma mängder färdiga bilar som rullar ur fabriken.

Vi fick vara med på ett antal kvalitetsmöten under morgonen som åskådare, både på produktionssidan och den administrativa sidan. Det var givetvis ett hav utav förkortningar som lämnade oss alla konfunderade om de faktiskt talade i koder vardagligen eller om det bara var för att vi var där och de försökte dölja något(?!). Givetvis fick vi de flesta förkortningarna förklarade för oss i efterhand, men det är fascinerande hur man kan hålla ordning på alla tresiffriga bokstavkombinationer, visserligen kanske inte helt olikt hur det är här på GKN. Vi har visst vår egna uppsättning förkortningar som kanske får motsvarande effekt på besökare som kommer hit till vårt företag.

Efter möten och förklaringar utav förkortningar och den organisatoriska strukturen inom kvalitetsarbetet inom Volvo Personvagnar, så tog vi en välbehövlig lunch innan vi fick åka med blå tåget genom fabriken med de utlänska kunderna som var på besök för att se sina nya bilar. Vi fick en kort dragning av Volvos historia och se hur bilen går ifrån en rulle med plåt i karossfabriken till en färdig bil som rullade av bandet i monteringsfabriken.

Även om jag personligen är väldigt väl insatt inom Volvo, med min historik på gymnasiet och extrarbete, så var turen med blå tåget och hela studiebesöket väldigt uppskattat!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.