Nästa anhalt Siemens

Nästa anhalt Siemens

Stopp nummer två på vår aktivitetsvecka var Siemens Industrial Turbomachinery i Finspång. Dagen börjar knackigt då vi åker till fel byggnad men efter lite guidning så hittar vi tillslut rätt. Väl på plats möts vi upp av Siemens traineerna som likt oss påbörjat sitt traineeprogram under hösten. Vad som var lite speciellt hos Siemens var att de faktiskt hade en person anställd för att ta hand om besökare och det bidrog till att allt kändes väldigt väl uppstyrt.

Dagen inleddes med lite företagsinformation samt diskussion kring traineeprogram och upplägg. Siemens är ju det företag vars produkter är mest lika våra egna av de besök vi gjorde även vissa saker fortfarande skiljer. En gasturbin som står på marken behöver till exempel inte oroa sig för några extra kilon. Detta efterföljdes av en föreläsning kring projektering och diskussioner kring problem som kan uppstå. Det var mycket intressant och just projekteringsbiten var något som jag tyckte verkade roligt.

Efter föreläsningarna fick vi en ordentlig rundvandring i några av verkstäderna och vi följde hur de olika komponenterna tillverkades och monterades steg för steg. Det roligaste tyckte jag var i slutet när allting monterades till en helhet. Eftersom vi själva inte tillverkar hela motorer utan vissa ingående komponenter så var det uppfriskande att som omväxling även se när allting sätts på plats.

Dagen avslutades med lunch och en kort tur till slottet där vi även lyckades få till en snygg gruppbild.

Siemensbesok

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.