Senaste nytt ifrån Christian

Senaste nytt ifrån Christian

Nu har det återigen blivit min tur att skriva av mig och jag tänkte berätta lite vart jag har varit de senaste sex veckorna.

Jag har nämligen varit på min hemavdelning, dvs. där det är menat att jag skall börja arbeta på heltid nästa år, som är AeroThermo avdelningen. Vad gör man på aerothermo då? Jo, det är en del utav analys, där man gör beräkningar på aerodynamiska och termodynamiska egenskaper hos ett föremål. Förenklat kan man säga att man räknar på hur bra eller dåligt luft, eller annan vätska, flödar runt ett föremål, samt hur bra eller dåligt något leder värme. Som ni förstår så blir det lätt väldigt snabbt väldigt komplicerat när man går in på detaljer kring detta fascinerande område… men vad har då jag gjort?

Det jag har fått göra är i korta drag att jag har fått jämföra experimentellt framtagna värden för en detalj, med datorframtagna värden för ett antal olika beräkningsmetoder. Utifrån denna jämförelsen skall det sedan väljas en beräkningsmetod som är mest lämpad för att användas vid beräkningar utav liknande slag för liknande detaljer. Mitt arbete ligger alltså till grund för framtagningen utav en arbetsmetod som kommer att tillämpas utav de andra ingenjörerna på avdelningen.

Inte bara var det väldigt intressant och givande att få arbeta “skarpt”, utan även lite smått nervöst att direkt hoppa in och bidra till framtagningen utav en metod som kommer att påverka andras arbeten i framtiden!

Nog om det gångna, vad händer nu då?

I veckan som kommer har vi alla traineer en “aktivitetsvecka” som vi själva har fått ett par dagar utav att disponera själva. Det vi har valt då är att åka på studieresa! Först ut blir Linköping, med SAAB och ACAB, följt utav Finspång och Siemens, för att sedan avslutas med Södertälje och SCANIA. Allt detta på tre dagar!

Sedan får vi (inte) slappna av med två dagar på Bokenäs!

Vi får väl se om vi överlever…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.