Mitt traineeårs röda tråd: PW1000G

Mitt traineeårs röda tråd: PW1000G

Efter den första praktikperioden på min hemavdelning har jag nu också börjat ta mig runt på de olika avdelningarna. Istället för att hoppa runt planlöst mellan avdelningarna har jag valt att fokusera på en specifik produktfamilj som jag sannolikt kommer att jobba mycket med i framtiden, Pratt & Whitneys nya växlade motor PW1000G. För att så snabbt som möjligt kunna få en heltäckande bild av motorprogrammet och de nya komponenterna ska jag följa ett och samma projekt på flera avdelningar och första anhalt har varit produktionsavdelningen. Eftersom projektet är i sin slutfas jobbar produktionsavdelningen nu mer med att dra up produktionstakten inför fullskalig serieproduktion, ett väldigt spännande arbete att följa. Efter julledigheten och vår andra aktivitetsvecka följer en praktikperiod på teknikavdelningen för att få en inblick i konstruktionsarbetet inom samma projekt och efter det ska jag lära mig mer om leverantörerna till projektet på inköpsavdelningen. Detta har än så länge varit ett väldigt bra upplägg för mitt traineeår, som jag planerar att avluta med en utlandspraktik i Newington i Connecticut, USA.

En “PurePower” PW1000G-motor på Pratt & Whitneys testflygplan

Men innan allt detta väntar en efterlängtad julledighet. De första månaderna i arbetslivet har varit roliga men intensiva!

Nu har dessutom ansökan till nästa års traineeprogram öppnat! Om du snart är nyexaminerad civilingenjör och intresserad av att få forma ett intressant år i flygindustrin som en spännande start på din karriär borde du verkligen söka en plats!

https://careers.gkn.com/vacancies/2291/graduate-program.html

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.