Halvtid och Memorial Day

Halvtid och Memorial Day

Idag har jag och Cecilia avklarat första halvan av vår utlandspraktik här i Newington! På kontoret flyter arbetet på bra och det finns tyvärr inte så mycket nytt kul att rapportera därifrån just nu. Desto mer har däremot hänt utanför jobbet.

Här i USA får vi ju inte njuta av den svenska vårens röda dagar med tillhörande ledigheter, som Kristi himmelsfärd och 1 maj, men vi kompenseras åtminstone lite av ledigheten den sista måndagen i maj – Memorial Day. Detta är dagen då landet uppmärksammar de amerikaner som stupat i de många krig USA slagits i och firas därför med militärparader i städerna, en amerikansk kulturell upplevelse som man som besökande utlänning ju inte får missa.

Memorial Day Parade i Plymouth
Memorial Day Parade i Plymouth

Då det var långhelg hade jag och Cecilia åkt till Cape Cod, en halvö på grannstaten Massachusetts Atlantkust lite drygt 2h från Hartford. Efter en dag på halvön och en dag på ön Martha’s Vineyard strax utanför hade vi kommit till den lilla staden Plymouth lagom till Memorial Day. Eftersom Plymouth var platsen där pilgrimerna gick iland och bildade den första kolonin 1620, kändes det som ett passande ställe att fira Memorial Day.

DSC_1032
Den kända Plymouth Rock, stenen som pilgrimerna ska ha gått iland på.
DSC_0964
Cape Cod sett från utsiktstornet i Provincetown, längst ut på halvön.

Memorial Day räknas inofficiellt även som starten på sommaren, vilket inte känns helt fel (Labor Day, den första måndagen i september, räknas för övrigt som slutet på sommaren). Vår egen svenska nationaldag nu på lördag kommer vi däremot att fira i New York, med ett besök på helt nyöppnade One World Trade Centers utsiktsvåning högt över Manhattans gator!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.