Förlängd rotation med fokus på materialflödet

Förlängd rotation med fokus på materialflödet

Det globala projektet inom produktionsteknik, som jag nämnde i tidigare inlägg, rullar på enligt plan. För att skapa förutsättningar och förbättra robustheten i våra processer behöver vi säkra kunskap och därför har ett antal kurser varit tillgängliga för hela Manufacturing Engineering funktionen denna vecka. Som en del av projektet har jag ingått i ett planeringsteam vars syfte varit att planera utbildningsveckan. Kurser som har erbjudits har varierat, bland annat har statistisk processtyrning, problemlösning och process-riskanalys erbjudits bara för att nämna ett fåtal. Jag fick själv möjligheten att gå ett flertal kurser och kan säga att det har varit lärorikt. Kurserna innehöll både teori men också många praktiska övningar. Dessa kurser är ett steg närmare tjänsten som produktionstekniker.

Under traineeperioden är planen att få kunskap inom ny produktintroducering kopplat mot en ny högvolymprodukt och att efter traineeperioden arbeta som produktionstekniker. Första rotationen var tänkt att enbart vara på min hemavdelning som ansvarar för ny produktintroducering. Men så är inte fallet. Jag kommer nu att vara involverad i hela produktens materialflöde, från leverantör till färdig produkt, och gör därför en 12-veckors period på min hemavdelning samt på inköp. Detta för att få en förståelse för hur vi hanterar leverantörsnätverket och hur materialet flödar från leverantörer till GKN Aerospace i Trollhättan och hur vi sedan tillverkar produkten och levererar till kund. På inköp kommer jag att arbeta med leverantörssäkring eftersom vissa leverantörer har svårt att leverera komponenter till rätt kvalitet och/eller kvantitet. Därför behöver vi utveckla en plan för att veta vad som behöver utföras hos leverantörerna för att få önskat utfall.

Mer om hur det går med projekten kommer i senare inlägg.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.