Mitt liv som processingenjör

Mitt liv som processingenjör

Vi är nu inne på fjärde veckan på ”hemavdelningspraktiken” och jag har äran att jobba med processingenjörerna som arbetar med tillverkningsprocesserna hos leverantörerna. Det är ett glatt gäng ingenjörer som ansvarar för olika områden bland annat gjutning, smide, plåtformning, svets och okonventionella metoder. Under praktiken har jag fått ett uppdrag att utföra vilket till stor del görs i materiallabbet. Projektet är mycket bra eftersom jag då får en möjlighet att lära mig hur man arbetar där samtidigt som jag lär mig sjukt mycket om materialen som används inom GKN. Det betyder att jag spenderar ganska mycket tid med en viss annan materialingenjörstrainee, Mikael som förgyller mina dagar genom kafferaster och att bära silvriga värmeskyddskläder (se bild i tidigare inlägg). Parallellt med mitt uppdrag så får jag följa med mina kollegor processingenjörerna på möten, det blir många möten med olika instanser på företaget. Man arbetar mycket med både produktutvecklare och med inköp och kvalitet. Jag älskar att varje dag bjuder på nya lärdomar, samtidigt som jag inte ska sticka under stolen med att det är ganska utmattande med alla nya intryck (och uttryck). Jag stupar i säng varje kväll och känner en enorm respekt till alla er med barn som orkar ta er igenom vardagen utan att somna till vid datorerna på jobbet, just nu har jag fullt upp med att ta hand om mig själv och mitt jobb. Jag har två veckor kvar på min kära hemavdelning men en sak är säker, jag kommer att se fram emot att få komma tillbaka hit när traineeåret har passerat samtidigt som jag ser fram emot att få testa på andra delar av företaget nu de kommande praktikplatserna!

Nästa gång jag skriver här så har jag påbörjat min nya praktikperiod på en annan avdelning, vart jag kommer att befinna mig får ni reda på om fyra veckor.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.