Ett tips i programmeringsdjungeln

Ett tips i programmeringsdjungeln

Du som är student eller har varit student känner nog igen dig i flera olika programmeringsspråk. Programmen och språken är många, variationerna och användningsområdena likaså. Under min tid på Chalmers var fokus mest på Matlab och lite olika simulerings- och CAD-verktyg. Men, som en vis före detta trainee sa i ett inlägg för ungefär ett år sedan så finns det ett annat program som används överallt, hela tiden och är väldigt användbart på flera sätt. Tyvärr är det lite bortglömt i högskolevärlden, enligt min personliga åsikt och erfarenhet. Detta program är inget mindre än Microsoft Excel.

Excel är så mycket mer än plus, minus och ett verktyg för fina diagram. Det är ett program som framförallt kan spara otroligt mycket tid – förutsatt att det används på rätt sätt. Jag önskar att jag hade lärt mig mer om Excel under mina år som student. Bara på tre månader här på GKN har jag nu upptäckt många nya, komplexa funktioner och kanske framförallt att programmeringsmöjligheterna i Excels Visual Basics är oändliga. Om ni inte har öppnat Visual Basics – gör det, testa! (Det finns fina övningar på Youtube för alla er som är lika förvirrade som mig. =) )

 

VBA 2

Så, du som fortfarande studerar och till alla er andra – får ni chansen att ta en kurs i Excel – gör det!!

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.