GKN Academy

GKN Academy

Hej alla nya och gammla läsare!

Jag är kvar inom finansavdelningarna och jobbar med CAPEX verktyget samt prisdifferenser, vi har många projekt som börjar tidigt 2016 som jag ser framemot att vara delaktig i.

 


Nu till en helt annan sak. Employee branding.


 

Employer branding handlar om hur ett företag eller organisation uppfattas som arbetsgivare av potentiella, nuvarande och tidigare anställda. Ett arbetsgivarvarumärke innehåller precis som ett konsumentvarumärke en mängd olika associationer och genom att påverka dessa associationer kan man modifiera sitt employer brand

En grej som är het och som jag ofta får frågor på. Från vänner eller studenter på mässor tex är, “får du gå många utbildningar på GKN som trainee”. En bra och viktig fråga!

Som många känner, en del i sin utveckling och karriär är utbildning. Många anställda går internutbildningar och nya vill gå för att få mer kunskap inom områden som de ska jobba i. Många kurser ligger på arbetstid och det kan vara svårt att komma loss från arbetet samt att det är kostsamt att utbilda personalen och därigenom kanske väljer ut ett mindre antal som i sin tur ska förmedla ut detta.

På GKN har man en fantastik lösning som kallas GKN Academy. Det är en stor databas FULLMATAD med virtuella och interaktiva utbildningar som man går via datorn. Alla anställda över hela världen har tillgång till detta. Ensam eller med andra, hemma eller på jobbet. Det finns över 30 kategorier med flera hundra kurser. Språk, personlig utveckling, ledarskap, kvalitet, supply chain, finans osv. Många av dessa är kostnadsfria och det behövs ingen stor administrativ process för att gå dem. Idag har jag gått en kurs som kallas ”Leadership Essentials: Communicating Vision” och en ”Listening”. Om jag imorgon vill gå en kurs inom kvalitet kan jag göra det. Många av dessa kurser kommer från Skillsoft med flera och ändvänds wordwide. Vissa är framtagna för att förstå hur man ska jobba inom GKN. Jag tycker detta är en fantastisk möjlighet och något jag kommer utnyttja mycket. Om Bill Gates kan läsa en bok i månaden så ska väll jag klara att lägga 1h i veckan på personlig utveckling. Detta är också något som gör GKN till en bra arbetsgivare och sticker ut i mängden.

Om en vecka är det jul och sen är det nyår och 2016. 2015 har varit ett fullproppat år och om jag känner mig själv rätt så kommer inte 2016 bli annorlunda. Ribban höjs lite varje år, min mormor blev igår 102år eller 37230 dagar…

God Jul & Gott Nytt År!

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.