Snart Halvtid- att leva och bo i Birmingham

Snart Halvtid- att leva och bo i Birmingham

Livet i Birmingham är fantastiskt. Ni vet känslan när allt bara rullar på och det känns som att veckan endast består av måndag och fredag. Ungefär så har det känts de senaste månaderna. Att ständigt vara utsatt för nya utmaningar och situationer får verkligen tiden att bara springa iväg.  Vanligtvis brukar jag skriva om upplevelser från jobbet så tänkte istället ta tillfället att presentera Birmingham från mitt perspektiv.

I Birmingham bor det cirka 1,2 miljoner människor. Majoriteten är givetvis britter men staden har samtidigt en härlig mix av människor från hela världen. Detta märks inte minst på gatorna i staden men också på GKN. Bara på fabriken i Birmingham där jag jobbar har vi nationaliteter från Italien, Spanien, Polen, Indien, Turkiet, USA och nu också Sverige. Detta är ju givetvis en utmaning då man måste lära sig och anpassa sig till så många olika kulturer vilket är väldigt kul då man har något gemensamt, alla tagit steget och startat något i ett nytt land.

Arkitekturen i Birmingham är en annan sak som verkligen har överraskat mig. Staden grundades på 600-talet, dock blev inte Birmingham handelsstad förens 1500-1600 talet. Men det var under slutet av 1700 talet som industrialiseringen ägde rum och många av de byggnader som man idag ser idag började byggas. Men åter tillbaka till arkitekturen, tjusningen ligger i hur man har kombinerat gammal och ny arkitektur. Se exempelvis centralstationen och shoppingcentrum som ligger i anslutning till den gamla katedralen. Detta är något som man ser over allt staden, en härlig mix av nytt och gammalt vilket mig personligen faller i smaken.

Kanalen som löper längst med Birmingham är en annan fanatiskt resurs som jag har förmånen att bo precis bredvid. Längst med kanalen som går genom de centrala delarna av staden finns mängder med barer, restauranger, affärer och mycket annat, alla med sin egna lilla nisch. Har man tid över så kan man också passa på att ta kanalbåten och på denna avnjuta brittisk frukost eller lunch samtidigt som man utforskar staden.

Kort om utelivet, den brittiska kulturen handlar ju som många av er vet om att ta en pint eller tre efter jobbet (inte minst under EM) så det finns ju ett överflöd av barer och restauranger. Ölen är ju också billigare än hemma 😉

Så för er som gillar att resa så rekommenderar jag verkligen att åka hit, kanske bara för en helg och bara njuta av den fina staden. Avslutningsvis brukar Birmingham även kallas for 2-timmarsstaden då flera andra stora städer som London, Manchester, Bristol eller Cardiff bara ligger 2 timmar bort med bil.

Hör av er om ni vill veta mer, annars ha en fantastisk sommar 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.