En första uppdatering

En första uppdatering

Hej alla läsare! Detta blir mitt första inlägg här på bloggen. Min förhoppning är att dela med mig av inlägg som både rör mitt arbete och livet kring. Om ni vill veta lite mer om min bakgrund och hur jag kom att bli en av deltagarna i GKNs traineeprogram går det att finna en kort beskrivning under Traineer genom åren.

Men hur har då de första veckorna på GKN varit? Spännande, lärorika och roliga. Det som slagit mig mest är den oerhörda stolthet som finns för produkterna som tillverkas, från skiftlag till chefer. Det kunde jag inte ens föreställa mig innan start.

Snart ska jag påbörja min tid vid ”hemma-avdelningen”. I mitt fall blir det till skillnad från Aerospace traineerna, 6 månader på samma avdelning. Den avdelning jag tillhör benämns som Programs. Programs är som små företag i företaget där de driver affärerna kring en viss kund, i mitt fall Rolls-Royce. För att få en bättre bild av dessa produkter har jag under denna och förra veckan fått följa med i produktionen. Under min första vecka gick jag med morgonskiftet i verkstaden och fick lära mig om svetsning, fräsning, gradning och röntgen. Min andra vecka, alltså denna, spenderade jag på ytbehandlingen och penetranten. Så trots den begränsade tiden på två veckor har jag hunnit med många olika områden.

Sista vill jag också passa på att tacka de kollegor som fått stå ut med mina frågor och funderingar under mina två praktikveckor, grymma kollegor!!!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.