Tankar från kontoret

Tankar från kontoret

I detta inlägg är det dags för nästa trainee i gruppen att presentera sig. Om ni vill veta mer om mig och hur jag hamnade här på GKN Aerospace finns som ni vet mer att läsa under Traineer genom åren.

Till skillnad från föregående bloggare David och mina övriga vänner i traineegruppen har jag inte spenderat de senaste två veckorna ute i produktionen. Eftersom jag, innan mina studier, arbetade ett år ute i verkstaden med underhåll av flygmotorer har jag istället fått tjuvstarta på min kommande hemmaavdelning.

Jag är placerad på avdelningen för produktionsteknik inom de civila motorprogrammen. Här jobbar framförallt produktionstekniker och projektledare och arbetsuppgifterna är varierade. Kortfattat kan sägas att allt vi gör syftar till att producera GKN Aerospaces produkter med högsta kvalitet så effektivt som möjligt. Det kan exempelvis handla om att utveckla nya tillverkningskoncept eller utreda vilka maskiner som behöver införskaffas vid uppstart av nya produkter. En nära kontakt med våra underleverantörer vad gäller kvalitet och specifikationer är också ständigt fortgående. En annan mycket viktig del i arbetet är processuppföljning för att säkerställa att bästa möjliga kvalitet uppnås.

En riktigt häftig teknik som jag fått ta del av och arbeta med under mina två första veckor är kontrollmätning genom 3D-scanning. Detta innebär att den verkliga detaljen scannas och avbilas i sin helhet i tre dimensioner och med mycket fin noggrannhet (på tusendels millimeter när!). Den virtuella modellen som skapas kan sedan jämföras med motsvarande CAD-modell för att säkerställa högsta produktkvalitet. En minst sagt häftig teknik som ni kan lära er mer om i detta klipp: https://www.youtube.com/watch?v=EtMQA41Vlhs

De första veckorna på GKN Aerospace har varit mycket spännande och lärorika och jag ser fram emot att snart få ta del av ännu mer spännande teknik på min avdelning. Men först väntar en så kallad aktivitetsvecka för oss traineer, där vi bland annat skall ut och besöka och lära oss mer av andra företag i flygbranschen. Mer om det i kommande inlägg!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.