Företagsbesök!

Företagsbesök!

Nu har det blivit min tur att skriva ett inlägg – kul! Vi har precis avslutat vår första så kallade aktivitetsvecka (som Andreas nämnde i det tidigare inlägget). Det är under dessa veckor vi, bland annat, kan besöka företag. I början av veckan var vi i Linköping och hälsade på ACAB (Applied Composites AB) samt i Solna för att hälsa på SAS.

ACAB är ett GKN-ägt företag som tillverkar en stor mängd olika produkter och komponenter i kompositmaterial. Kompositmaterialen som tillverkas på ACAB består av långa trådar, så kallade fibrer, av kol, kevlar eller glas som sedan hålls ihop av olika typer av plast. En stor fördel med kompositer är att de är väldigt lätta material och att de med fördel kan ersätta olika typer av metall i en mängd applikationer. Det var väldigt roligt att få se en helt annan typ av produktion än den vi är vana vid från GKN i Trollhättan. Framför allt var den materialtekniska biten av besöket intressant; att vi fick lära oss mer om kompositmaterial och dess användningsområden!

Efter besöket på ACAB tog vi vår minibuss och åkte vidare mot Solna där vi träffade Kamran Chohan från Leankontoret på SAS. Han berättade väldigt mycket om hur SAS jobbar med Lean och hur de ständigt strävar efter att uppfylla deras kunders krav och önskemål. Vi tyckte alla att det var väldigt kul att höra hur ett flygbolag tänker och resonerar. Vanligtvis står man ju ”på andra sidan” och är en av flygbolagens kunder. Dessutom är SAS vår slutkund i och med att de köper flygplan som innehåller motorkomponenter tillverkade av GKN Aerospace i Trollhättan. Det var givande att få se vad som händer med den färdiga slutprodukten. Visste ni förresten att i ungefär 90% av världens alla flygplan sitter det åtminstone någon komponent tillverkad av GKN? Det tycker jag är rätt häftigt!

Traineegruppen tillsammans med representanter från SAS.
Traineegruppen tillsammans med representanter från SAS.

Vi är väldigt nöjda med våra två första företagsbesök, vi lärde oss en hel del och vi ser fram emot att få lära känna fler företag i framtiden! Vad vi gjorde under resten av vår första aktivitetsvecka kommer Joakim att berätta mer om i nästa inlägg.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.