Neil Irwin – Första gästinlägget

Neil Irwin – Första gästinlägget

Hej igen

Nu har det blivit dags för ett gästinlägg av vår traineekollega Neil som precis har startat sin första period på det Internationella Programmet här i Trollhättan. Nedan har översatts med hjälp av Niclas Persson.

Neil Irwin
Neil Irwin

Hej käre läsare, mitt namn är Neil och jag är den tredje traineen från det internationella trainee programmet (IGP), tillsammans med Malin och David. I detta blogginlägg tänkte jag berätta mer om min bakgrund, hur jag har hamnat här i trollhättan samt mina första intryck av att komma till sverige.

Först en liten bakgrund till hur jag har hamnat här, jag är ursprungligen från London, England, där jag studerade M.sc. inom fysik på University of Southhampton. Efter min examen så flyttade jag till Isle of Wight för att arbeta för GKN Cowes i ett praktikprogram som pågick i ett år. Här arbetade jag på CATL, ett samarbete inom komposittillverkning som bildades för att framställa ett fläktsystem för kolfiberkomposit till framtida Rolls-Royce turbofläktmotorer, som t.ex. Ultrafan. Min roll inom CATL var inom mätning och inspektion, där jag arbetade med att analysera och förbättra mätsystemen inom anläggningen. Jag arbetade även med hur man skall utforma och planera inspektionen i tillverkningssekvenserna. Jag trivdes verkligen i denna roll eftersom jag fick komma i nära kontakt med väldigt många olika människor inom CATL, och jag hade förmånen att få vara del av ett väldigt duktigt och roligt team.

Jag kom till Sverige för drygt 3 veckor sedan för att starta min första 6 månaders praktikperiod. Anledningen till att jag sökte just hit var att jag var väldigt intresserad av att göra min första period inom ett tekniskt område inom rymdavdelningen av GKN, samtidigt som Trollhättan var en utmärkt första plats för att komma i kontakt med några av de andra traineerna. Min roll här är inom ett aerodynamiskt team, i rymdprogramet där vi arbetar med rotor avdelningen. Jag arbetar därmed inom Vinci projeketet,vilket är ett nytt motorprogram för ESA’s kommande Ariane 6 raket.

Än så länge har jag verkligen uppskattat att flytta till Sverige, det har varit många nya upplevelser så jag tänkte passa på att lyfta fram en topplista över dem bästa upplevelserna hittills:

 1. Att spela Innebandy
 2. Se Frölunda mot Skellefteå spela hockey i Scandinavium, Göteborg (tills nästa gång skall jag försöka lära mig alla regler)
 3. Fredagsfika
 4. Äta tacos på fredagar – Denna upplevelse var jag verkligen oförberedd på
 5. Afterworks
 6. Min första lektion i svenska
 7. Ärtsoppa med Pannkakor
 8. Att promenera i naturen runtomkring Trollhättan
 9. Hur starkt svenskt kaffe är
 10. Att äta pepparkakor – Jag kan inte sluta

Och så den sämsta upptäckten

 1. Hur dyrt det är med öl på restauranger och barer

 

Jag ser verkligen fram emot resten av min tid här i Sverige. Fortsätt följ bloggen så skall jag snart skriva igen för att berätta mer om hur detta äventyr fortsätter. Vem vet, kanske blir mitt nästa inlägg på svenska!

 

Ses snart igen!

Neil

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.