En händelserik period

En händelserik period

Hej igen

Tiden går otroligt fort, och det känns som att man får uppleva nya saker precis varje dag. På det sättet är inköp och rollen som SQA väldigt dynamisk där varje dag är den andra olik. När första praktikperioden nu börjar gå mot sitt slut så tänkte jag därför passa på att summera några intryck av den första tiden och min roll som framtida SQA. Som tidigare nämnt arbetar man som SQA aktivt med leverantörer och frågor som berör kvalité, detta leder till att man ständigt behöver följa med inom informationsflödet för att hela tiden hålla sig uppdaterad. Praktiskt innebär detta en hel del mejl, telefonkonferenser och andra samtal. Det roligaste med detta är att man får träffa väldigt mycket olika människor, och framförallt människor med djup spetskompetens inom vissa områden, t.ex. material eller varmbearbetning. Möjligheterna för att lära sig nya saker känns därför aldrig längre bort än runt hörnet.

I slutet av november och början av december fick jag resa på min första tjänsteresa utomlands. Det blev ett par dagar i England för att besöka en av våra leverantörer. Detta var mycket intressant och lärorikt och vi hade bra diskussioner om bland annat kvalité och statistisk processtyrning. Som ni kan tyda från ovan text blev det naturligtvis många diskussioner och visningar runt om i verkstaden, men jag fick även möjlighet att sätta mig in i djupet i delar av deras mätdata samt mäta olika detaljer för att testa en hypotes vi kunde tyda ur annan mätdata. Detta var verkligen lärorikt och roligt och jag ser med spänning fram emot framtida företagsmöten och resor.

Sedan var det även hög tid för traineernas årliga julmiddag, där vi nya traineer arrangerar en middag i julens anda för gamla traineer och deras partners. På grund utav att jag var borta så missade jag de noga förberedelserna för julsånger och dylikt. Jag fick istället fick ansvara för ridån, en avgörande uppgift för att publiken skulle kunna ta del av showen.

Det var allt för denna gången, fortsätt håll utkik för snart kommer det spännande inlägg om traineernas resa genom Europa, och några av de företagsbesöken vi gjorde där.

 

På Återseende!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.