Smygstart på inköp!

Smygstart på inköp!

Tjena bloggen!

Nu börjar tiden på vår första praktikperiod dra sig mot sitt slut. Det är bara en vecka kvar innan vi ska byta vidare till nästa avdelning. Min nya avdelning kommer vara Inköp, med inriktning mot R&T (Research and Technology). I dagsläget kan jag inte speciellt mycket om inköp och ekonomi, men det ska bli väldigt kul att lära sig. Eftersom jag inte kan så mycket så är planen att jag skall skugga en inköpsledare och lära mig på det viset. Jag misstänker att jag i stor utsträckning kommer få vara en fluga på väggen på möten osv.

Jag börjar på inköp den 19e december, men jag har redan hunnit göra en liten smygstart. Häromdagen så fick jag nämligen en inbjudan av Anders Wikman (inköpsledaren jag skall skugga) att hänga med till en potentiell framtida leverantör. Vem var jag att tacka nej tänkte jag, så så blev det. Igår åkte vi alltså på en liten dagstripp för en första träff med företaget. Som beskrivet ovan så har jag inte så mycket kunskap och jag hade lite svårt att veta precis vad jag skulle titta efter, men jag togs ändå med i diskussionen och förutom att det var väldigt intressant och kul så kände jag även att jag lärde mig saker! Hoppas det blir fler leverantörsbesök i framtiden. Nu är jag spänd och förväntansfull inför min kommande period på inköp!

Over and out

/Trainee-jocke

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.