Avdelningsdag

Avdelningsdag

Nu har jag sakta börjat glida över till att jobba med andra uppgifter på avdelningen, bland annat genom att introduceras i arbetet som Aerodynamics Engineer. Jag utelämnar den svenska översättningen då den engelska titeln är mycket mer tilltalande!Att jobba med aerodynamik på en designavdelning innebär ofta att studera fluidflöden med hjälp av olika program. Detta är nödvändig för att erhålla information om bland annat temperatur, tryck, densitet och hastighet hos fluiden men också för att optimera profilen på våra produkter och minimera turbulens och tryckfall.

I torsdags förra veckan så hade min avdelning (Varma strukturer) en heldag med aktiviteter utanför GKN. Syftet med dagen var att vi på Varma strukturer skulle få lära känna varandra lite bättre, men också att för att klargöra avdelningens mål och strategier för det kommande året och att dessa är i synergi med företagets vision.

Efter gruppövningar och presentationer avslutades dagen med en Badmintonturnering. Eftersom jag är yngst på min avdelning och majoriteten av mina kollegor föddes ungefär när GKN plc startades, dvs. runt år 1760, så såg prognosen god ut.

Efter en extremt jämn gruppomgång där jag lyckades gå vidare på ren tur fick jag se mig besegrad i kvartsfinalen av vår Aerolead Engineer. Själva turneringen vanns slutligen av avdelningschefen, och huruvida detta var en slump eller inte låter vi vara osagt. Jag är verkligen imponerad av mina kollegor som visar både kämpaglöd och god vigör inte bara på badmintonplanen utan också i det dagliga arbetet på GKN.

Nu blickar vi traineer fram emot en spännande aktivitetsvecka där det bär av ut i Europa!

badminton2016_groupphoto
Ett härligt gäng kollegor från Varma Strukturer!

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.