Examensarbete på GKN Aerospace!

Examensarbete på GKN Aerospace!

Vi traineer har alla varsitt ansvarsområde som vi ska hålla ett extra öga på och mitt är examensarbeten och arbetsmarknadsmässor. Det är mitt ansvar att hålla koll på det runt mässorna; se till så det finns material att ta med till mässorna och hjälpa de personer som ska åka till mässorna med det de kan tänkas behöva. Ansvaret gällande exjobben innebär bland annat att jag ska se till så att alla nya exjobbare känner sig välkomna på företaget och att de får möjligheter att lära känna varandra (och oss traineer). Varannan vecka lunchar vi tillsammans i matsalen och det brukar bli ett stort härligt gäng!

Nu under januari har det börjat ett stort gäng exjobbare och det ska bli väldigt roligt att lära känna dem. Några av dem kan ju mycket väl bli antagna till traineeprogrammet och själva skriva inlägg till denna blogg om några månader!

Det finns så många olika områden som man skulle kunna göra sitt examensarbete inom på GKN. För att bara nämna några få kan man göra det inom konstruktion, kvalitet och produktion. Dessutom har vi ett materiallabb på området man alltid kan söka nya utmaningar inom och även en forskningsdel som ligger i PTC (Produktionstekniskt Centrum) i Trollhättan. Där utforskas nya metoder och speciellt Additive Manufacturing (AM) är en stor del.

Det finns som ni märker stora möjligheter att hitta just sitt intresseområde på GKN – och det gäller självklart inte bara examensarbetena utan även då man söker jobb! Ett examensarbete kan bli en bra inkörsport till ett område eller ett företag men det kan också hjälpa en att inse vad man inte tycker är så roligt. Det är helt enkelt en chans att förstå vad man vill söka för typ av jobb eller vilket företag man vill söka sig till.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.