Blogginlägg 2 – Neil Irwin 21:a januari 2017

Blogginlägg 2 – Neil Irwin 21:a januari 2017

Hej igen läsare, I mitt andra inlägg vill jag dela med mig lite mer av vad mitt nuvarande arbete innebär, reflektera lite över de senaste månaderna samt titta in i framtiden på min kommande rotation.

Nutiden:

Så, vad är det jag faktiskt gör här? Jag jobbar i ingenjörsfunktionen på avdelningen för rymdrotorer i aerodynamikteamet. Om jag var tvungen att ge min placering här en titel skulle jag kalla det något i stil med ”Produktutveckling av designverktyg för beräkning”.

Det första av mina två huvuduppdrag går ut på att skapa ett designverktyg för att snabbt utvärdera robustheten på konceptdesigner för turbiner. För att göra detta automatiserar jag utvärderingsprocessen för turbindesignen i ett multiobjektivt optimeringsprogram. Detta involverar att bygga ett automatiserat arbetsflöde som integrerar vår turbinprestandaanalyskod med diverse processcripts jag har skrivit. Tanken är att användaren kan välja en basdesign för turbinen. Verktyget kör sedan med hjälp av prestandaanalyskoden ett stort antal körningar med små justeringar utifrån basdesignen för att utvärdera hur robust den är (dvs hur känslig prestandan är mot variationer). Detta bör öka vår förmåga att välja robusta konceptdesigner och det bör hjälpa GKN så att vi kan svara på våra kunders designfrågor snabbare.

Mitt andra huvuduppdrag går ut på att skapa ett bearbetningsprogram för gaslägesdata som är plattformsoberoende. Detta program kan sedan integreras i diverse andra designverktyg och metoder vi har. Till exempel skulle vi kunna säga till databehandlingsprogrammet att analysera gastillståndet över tid under en aerodynamisk CFD simulering.

Jag har tyckt mycket om att jobba med dessa två huvuduppdrag under de senaste månaderna då de har inneburit en hel del problemlösning och lärande – två saker som jag älskar att göra och som drar upp mig ur sängen på morgonen! Resten av min tid används till administration, traineeuppgifter och förberedelser ett kommande uppdrag där jag ska köra Computational Fluid Dynamics (CFD) simuleringar på en av våra komponenter.

Det förflutna:

Många intressanta saker har hänt under de senaste månaderna, varav den mest intressanta är studiebesöket i Europa med traineerna i december. Under denna resa besökte vi Fokker, ESA, och ASL i Nederländerna och Frankrike. Jag haft verkligen uppskattat denna studiebesöksresa, liksom teambuildingaspekten som kommer med att tillbringa en vecka på resande fot med mina traineekollegor. Överraskande nog lyckades vi med att inte döda varandra trots att vi spenderade hela 9 dagar med 8 personer i en minibuss körandes genom Europa. Jag tror att jag talar för hela gruppen när jag säger att vi hade en mycket positiv upplevelse och är tacksamma för att Magnus Hallberg och andra på GKN i Sverige för att denna vecka var möjlig att ordna.

Framtiden: Vi planerar nu en andra studiebesöksresa i slutet av februari, den här gången till Storbritannien och vi är väldigt förväntansfulla. Här kommer vi att träffa Nigel Stein och Kevin Cummings för frågestunder, vilka jag tror kommer att ge ovärderliga inblickar i det flygledningen på företaget. Vi kommer att besöka olika GKN-sajter över hela landet och vi får dessutom sällskap av vår amerikanska motsvarighet till traineeprogrammet, ett bra tillfälle för att nätverka och få veta mer om GKN.

Jag har nu gjort över hälften av min tid i Sverige, vilket har lett mig till att lyfta blicken och vända min uppmärksamhet till min nästa placering. Det finns några intressanta alternativ att titta närmre på, bland annat att bli del av det juridiska teamet, kommunikation och marknadsföring eller att gå in i Drivlinedivisionen av företaget. Förra veckan hade jag en väldigt positiv diskussion med vår chef för intellektuell egendom (IP) i Redditch, så jag skulle kunna arbeta med att skydda våra uppfinningar och överkomma patentintrångsfrågor inom kort – håll koll på bloggen!

Neil

Trotts enorma framsteg i att lära sig svenska, har följande blogginlägg av Neil översatts med hjälp av Malin.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.