Första veckan

Första veckan

Första vecka på GKN i Filton (Bristol) är avklarad och jag tänkte sammanfatta mina upplevelser hittills. Både de bra och mindre bra. För att inte röja min identitet på kontoret så låter jag bli att lägga upp detta på engelska.

Tyvärr hade det skett ett missförstånd med nyckelutlämningen så jag blev strandad på lördagen när jag anlände. Där stod jag med mina tre resväskor i regnet på en parkering i ett villakvarter någonstans nära Bristol. Men efter lite om och men kunde jag fiska fram nyckeln till bilen de ordnat genom brevinkastet. Sedan fick jag tag på ett hotell i närheten. Lyckades tajma ”The Big Wedding Weekend”. De i receptionen frågade flera gånger om jag skulle checka in ensam. Tillslut fick jag berätta varför och som plåster på såren fick jag gå på spa under söndagen. Så det var inte så synd om mig ändå. Men de andra gästerna såg lite fundersamma ut när jag både åt middag och frukost ensam.

Men för att sammanfatta några tankar och funderingar med England efter en vecka;

Konstiga saker;

  • De kör på fel sida av vägen (men man vänjer sig)
  • Halva dagen spenderas i bilköer
  • Det finns inget kaffe eller te på kontoret utan man är tvungen att ha med sig eget snabbkaffe
  • Det är heltäckningsmattor överallt. Kontoret inräknat.
  • Lunch; Ja hur tänker de här? Att den brittiska folkhälsan inte är på topp kan jag förstå. Det är läsk till allt. Man äter mackor och chips, alternativt pommes om man vill ge sken av hälsoprofil

Bra saker;

  • Efter lite letande och diskussion med kollegor har jag lyckats hitta olika mer hälsosamma varianter att kombinera till lunch (+vatten)
  • Arbetet startar vid 8-9 inte 6.30-8 som i Sverige
  • Britterna är väldigt trevliga och uppskattar att man pratar engelska även om det inte är modersmål
  • På kontoret är folk välklädda vilket uppskattas. Tyvärr går inte Savile Row-andan hela vägen vad gäller passform och storlek. Men ändå.
  • Viss dryck har också fördelaktiga priser. Kollegorna var upprörda av att en Pint nu kostade 4 pund. Alltså 0,57 liter av denna dryck för 40 kronor! De skulle tappa besinningen på en krog i Sverige

 

”Concorde is finally home” är det sista piloten sa innan landningen 2003 och än idag står den kvar på landningsbanan, den senast flygande Concorden. Concorde hade sin hemmabas på GKN området här i Filton (som delas med Airbus och Rolls-Royce). 

Kämpa på där ute!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.