Inspiration från ovan!

Inspiration från ovan!

Precis som Niclas kort nämnde i föregående inlägg har vi nyligen träffat Mike McCann för ett spännande samtal som sannerligen kan sägas ha skänkt oss inspiration från ovan!

Mike McCann är vår CEO för GKN Aerospace Engine Systems, dvs. de tolv siter inom GKN Aerospace som ägnar sig åt flygmotorkomponenter och för vilka Trollhättan är huvudkontor. Mike är minst sagt rutinerad inom flyg- och rymdindustrin och efter att ha examinerats med en Bachelor of Science degree in Mechanical & Aerospace Engineering har han arbetat i över 30 år inom branschen. År 2009 blev Mike en del av GKN Aerospace och i november 2012, efter uppköpet av Volvo Aero, inledde han arbetet i sin nuvarande roll. Mike är bördig från Dallas, USA dit han också pendlar till och från de många siterna under sin ledning. Med jämna mellanrum arbetar han alltså på plats här i Trollhättan och har under dessa besök välkommet tagit sig gott om tid för att träffa oss traineer.

Mötet i måndags var nämligen inte första gången vi träffade Mike McCann. Redan vid Mikes förra besök i Trollhättan i slutet av februari bokades ett en-och-en-halvtimmes-möte med den vältalige amerikanen, och trots att han då drog över med mer än en timme och de entusiastiska berättelserna endast kunde stoppas av hans sekreterare som tålmodigt påminde om efterföljande möten, kändes tiden inte tillräcklig. Mike hade mer att berätta och vi var mer än villiga att lyssna till hans otaliga erfarenheter och reflektioner. Därför bokades genast en återträff och i måndags fick vi således chansen att återigen lyssna till den inspirerande ledaren. Vid de båda mötena har Mike givetvis berättat om vårt företags strategier och framtidsplaner, men mest intressant har ändå de personliga reflektionerna kring ledarskap och personlig utveckling varit. Mike är en väldigt ödmjuk och sympatisk ledare, som haft mycket tänkvärt att berätta och lära ut till oss att ta med oss i våra fortsatta karriärer. Det har varit ett sant nöje att träffa honom, och för att summera det i enighet med min traineekollega Neil kan jag inte säga annat än ”I could listen to that man forever!”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.