Marknadsavdelningen!

Marknadsavdelningen!

Tjena bloggen!

Detta är den tredje veckan på våra tredje respektive avdelningar! Själv är jag nu på militära marknadsavdelningen. När jag berättar det för nära och kära så är det många som tror att jag jobbar med marknadsföring, men så är det inte. Här på marknadsavdelningen jobbar man med affärer, kontrakt, kundrelationer, strategi med mera.

Uppdraget som jag har fått har att göra med att skapa underlag för företagets långsiktiga strategier. Det är väldigt intressant än så länge. Det tog ett tag att förstå vad det var de ville att jag skulle göra. Sedan tog det ett par dagar till innan jag fick tag i det material jag behövde för att sätta igång. Nu känns det i alla fall som att jag har kommit igång ordentligt och jag har redan fått fram ett par (väldigt) preliminära slutsatser som verkar ha mottagits väl. Känns bra att ha kommit igång på nya avdelningen!

Som relativt ny på företaget tycker jag att det är ganska svårt att avgöra vad man får prata om utåt, speciellt när det har att göra med den militära verksamheten. Detta gör att det ofta blir ganska kryptiska svar när någon frågar vad man jobbar med. Jag hoppas att sådant blir lättare med tiden och att man blir bättre på att förstå vad man kan prata om och vad man ska hålla för sig själv. För tillfället får man istället vara kryptisk i sina svar och blogginlägg, i väntan på bättre tider.

 

Over and out

Jocke Åhman

 

ps Idag har vi traineer varit på besök på Skaraborgs Flygflottilj, F7! Mycket spännande! Extra spännande för mig tror jag eftersom min hemavdelning är inom den militära verksamheten. Kommer ett blogginlägg om detta imorgon eller i början av nästa vecka. ds

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.