Out and over!

Out and over!

Ett år har passerat, ett år av så många intressanta möten och spännande utmaningar. Det är sorgligt på så många sätt att programmet snart är passé, men tyvärr så har dess slut varit lika oundvikligt som döden själv.

Nu stundar nya utmaningar, nämligen utlandspraktik i 6 månader. Precis som Andreas och Joakim så kommer jag också åka till Nederländerna. Jag kommer dock röra mig utanför ramarna av hela GKN plc och kommer istället fara till ESA (European Space Agency).
Det är första gången sedan vi blev GKN som vi traineer nu får chansen att åka till kunder och andra externa företag, något som vi kämpat för i flera månader. Att vi nu kan röra oss utanför GKN ska såklart ses som en stor vinst då själva syftet med traineeprogrammet är att brygga samarbeten och skapa kontaktnät inte bara internt i företaget utan också i hjärtat av den europeiska industrin. Vi ska också komma ihåg att detta verkligen är något unikt för ett traineeprogram.

Det finns en hel del måsten de närmsta veckorna, exempelvis fixa boende, bil, försäkringar och annat pappersarbete. Sedan återstår såklart att knyta ihop projekt och delegera över arbetsuppgifter.
Vad ska jag då egentligen göra på ESA kanske ni undrar? Ja, just nu så håller jag tillsammans med min handledare på att ta fram ett projektdirektiv, men jag kan avslöja att det kommer involvera deras AM-processer och materialstudier med det bakomliggande syftet att kunna initiera ett samarbete inom additiv tillverkning.

Jag är otroligt tacksam över denna möjlighet och jag ska göra allt jag kan för att ta tillvara på den. Det här ska bli väldigt spännande, mot Nederländerna och vidare!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.