Over and out!

Over and out!

Hallå eller!

 

Nu har det gått ett helt år sedan vi började på trainee-programmet. Ursäkta min franska men jäklar vad fort detta året har flugit förbi. Snart är det hur som helst slut på tiden som trainee här i Trollhättan. Tråkigt kan man tycka, men vad gör väl det? Nu följer ju nämligen sex månaders jobb i utlandet. För mig blir det Amsterdam. Jag kommer att jobba på Fokker Services i Hoofddorp som ligger i anslutning till Schiphol – Amsterdams flygplats. Enligt deras HR-avdelning så blir jag den första GKN-anställda som tas emot för placering där, vilket känns väldigt spännande! Fokker har även sitt egna traineeprogram och jag har fått höra att det finns planer på att skicka en Fokker-trainee till oss här i Trollhättan som respons på att jag skickas till dem.

Nu riskerar jag att låta som en repig CD-skiva – men det känns verkligen såå spännande att det äntligen är på gång och att jag snart kommer iväg på utlandspraktiken. Just nu är jag väldigt förlängtansfull och det pirrar dagligen i magen kring detta äventyr som komma skall. Det var dock en tid där jag var stressad över hur allt skulle lösa sig med boende och annat som behöver göras inför att jag åker. Därför är det väldigt skönt att jag nu bokat boende för den första månaden och resten kan jag nog sköta när jag väl är på plats.

Stället jag har bokat ligger i en stadsdel som heter Sloterdijk och detta ligger en dryg kilometer väst om Amsterdams centralstation, så jag är glad att jag hamnar ganska centralt och kan hitta på mycket på min fritid. På stället jag har bokat ska det tydligen finnas en del allmänna utrymmen med t.ex pingis- och biljardbord med mera. Detta känns riktigt roligt då jag gissar att jag snabbt kan få lite vänner direkt via boendet vilket känns priviligierat, speciellt med tanke på att jag bara känner en enda person som bor i Amsterdam. Även det är ju skönt – att jag faktiskt känner en person där som kan visa mig runt lite grann och kanske öppnar upp för ett socialt liv direkt när man kommer dit.

Hur som helst så är jag väldigt glad och förväntansfull över hela upplevelsen. Från allt det kommer ge och allt jag kommer lära mig på jobbet, allt jag kommer lära mig av erfarenheten att bo utomlands i sex månader vilket jag aldrig gjort förut, och alla nya vänner jag ska träffa! Det här blir ett bra halvår!

 

Over and out!

//Jocke

 

ps: Det här året har varit så himla roligt och det är flera avdelningar där jag trivts oerhört bra. Men den jag trivts allra bäst på var min hemavdelning, där jag kommer jobba tills vidare när jag kommer hem från Amsterdam. Ser fram emot detta så himla mycket! J ds

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.