Första veckorna på inköp

Första veckorna på inköp

Hej alla bloggläsare!

Jag heter Emma Winblad von Walter och har, som två av mina traineekollegor, min utbildningsbakgrund från LTU (Om ni vill veta mer om oss så kan ni klicka in HÄR och läsa våra personliga presentationer). Jag har pluggat industriell ekonomi där jag ständigt blivit tränad att ha ett helhetstänk och se problem ur ett bredare perspektiv, det var nog därför som just en traineetjänst lockade mig i första taget.

Jag har ingen koppling alls till GKN eller flygindustrin så det är mest mitt intresse som tagit mig hit. Det är mycket nya intryck nu i början och startsträckan är rätt lång när man inte kan så mycket om just de tekniska delarna, men samtidigt så lär man sig massor och har enormt roligt på vägen!

Jag är utvald till det lokala traineeprogrammet på GKN med hemavdelningen Inköp. Vi är var och en anställd under olika hemavdelningar där vi även har vår hemavdelningschef. Detta är min andra vecka på avdelningen och hittills har jag fått ett bra intryck! Jag arbetar nu främst med två olika projekt som båda är kopplade till reservdelshanteringen på företaget, vi kan kalla dem:

  • Projekt Dropship
  • Projekt Balken

I mitt första projekt undersöker jag möjligheten att ta in reservdelar från leverantör till företaget och sedan till kund istället för att skicka dem direkt från leverantör till kund (så kallat dropship). I mitt andra projekt undersöker jag så kallade ”orena reservdelar” (reservdelar som dels används i produktionen och dels som rena reservdelar) för att se om den nuvarande logistiklösningen kan optimeras och göras smartare. Mer om detta får ni läsa om i mitt nästa blogginlägg!

Jag kommer vara på min hemavdelning nu i 10 veckor, efter det kommer vi ha en aktivitetsvecka för att sedan påbörja en andra traineerotation, osv. De övriga traineerotationerna sker i samråd med hemavdelningschefen så om man inte har så bra koll på de olika avdelningarna på GKN så kan chefen rekommendera människor att prata med eller tipsa om områden som är fördelaktiga för en framtida roll på hemavdelningen som, i mitt fall, inköpare.

Efter många om och men är vi nu igång med bloggen på riktigt. Vi kommer försöka ladda upp inlägg ungefär två gånger i veckan för att ni ska få lära känna oss som traineer och höra om vad vi faktiskt sysslar med här på GKN, så håll utkik!

Vi hörs!

Emma

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.