En arbetsplats av kvalitet

En arbetsplats av kvalitet

På min hemavdelning jobbar vi med operativ kvalitet. Det handlar kort och gott om att uppnå och helst överträffa våra kunders krav och förväntningar för att maximera kundnöjdheten. Det är ett roligt arbete! I alla fall om vi ska tro mina kära kollegor. Många av medarbetarna på avdelningen har nämligen jobbat på GKN i flera decennier.

Anledningarna till att de anställda stannar länge på GKN är många. En stor faktor är själva arbetet. Alla jag pratat med anser att deras arbetsuppgifter är stimulerande och varierande; en dag är aldrig en annan lik. Dessutom är arbetet utmanande vilket gör att det finns stora förutsättningar för att utvecklas och lära sig nya saker. Det gör att ingen behöver känna att de stagnerar och arbetet blir aldrig trist. Skulle det mot förmodan vara så finns det stora möjligheter att byta arbete internt.

En viktig aspekt av en bra arbetsplats är ledarskapet. Ledaren stödjer och delegerar oss i vårt arbete, istället för att instruera eller detaljpeta. En förutsättning för att det ska fungera är självklart att personalen är så pass kompetent; i de flesta fall är en medarbetare rentutav bättre på sin arbetsuppgift än chefen. Ledarens roll blir då istället att kommunicera vision och strategi, samt att coacha och motivera oss att alltid ge vårt yttersta.

Sist men inte minst trivs vi med varandra! Vår företagskultur genomsyrar all interaktion personalen emellan och präglar oss att alltid visa respekt och att ha kul tillsammans. Vi upplever en stark tillit som gör att vi kan samarbeta effektivt och alltid prestera på topp. Det är en arbetsplats av kvalitet det.

Jag är det nyaste tillskottet till avdelningen och har blivit välkomnad med öppna armar. Jag trivs verkligen och ser fram emot att mina kommande decennier här på kvalitet!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.