Signe signar in

Signe signar in

Kära bloggläsare,

Då var det dags för mitt första blogginlägg. Mitt namn är Signe och jag är en av de globala traineerna, vilket betyder att jag kommer spendera sex månader i Trollhättan innan det bär vidare ut i världen mot nya äventyr. Om ni vill läsa mer om mig kan ni klicka här. Till skillnad från det lokala programmet kommer jag tillbringa sex månader på samma avdelning och jag kommer vara på militär marknad som är en mycket spännande avdelning då den påverkas en hel del av politiska beslut. Just nu är jag involverad i ett projekt angående standarddelarna i RM12 samt i arbetet med den strategiska planen. Eftersom mycket av informationen inom det militära är hemligt så kan jag tyvärr inte säga mer än så, utan istället tänkte jag berätta om årets traineeprojekt.

För er som inte vet vad det innebär så får den nya traineegruppen varje år ett uppdrag att bedriva ett socialt projekt. I år byggs traineeprojektet vidare på förra årets uppdrag som bestod i att locka ungdomar i årskurs 7-9 till teknik och ingenjörsyrket. En av aktiviteterna i projektet är att åka runt till niondeklassare i Trollhättan och Vänersborg och berätta om hur det är att arbeta som ingenjör.

Förra veckan reste två åttondeklasser i från Norge till Trollhättan för att spendera en dag på Innovatum. Syftet med detta var att delta i ett samarbete mellan de två grannländerna som handlar om den framtida bristen på ingenjörer. GKN blev inbjudna att gästföreläsa så därför åkte jag och Philip dit och höll en kort presentation på 15 minuter om vad GKN sysslar med, hur det är att arbeta som ingenjör samt hur vi själva tänkte när vi var i elevernas ålder. Detta besök resulterade i en tidningsartikel i Ttela och att jag och Philip blev lokalkändisar för en dag. Om ni vill läsa artikeln kan ni klicka här.

Das war alles, på återseende!

/Signe

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.