Heta veckor på Heta Strukturer

Heta veckor på Heta Strukturer

Hej på er bloggläsare,

Philip heter jag och det är numera dags för mig att äntligen få sätta mina tankar ned på papper, eller snarare upp på nätet, genom att skriva mitt första blogginlägg om mina första veckor på GKN Aerospace Engine Systems här i Trollhättan. Om ni vill läsa mer om vem jag är och vad jag har för bakgrund, så får ni mer än gärna kika här, kan annars inleda med att jag är en global trainee här på företaget i GKN internationella traineeprogram (IGP) och möjligheterna som en trainee verkar hittills vara helt fantastiska.

För min del, har jag landat på avdelningen Heta Strukturer för civila jetmotorer och som en global trainee innebär det att jag kommer spendera sex hela månader här på min avdelning. För dem som inte vet, så heter min avdelning heta strukturer på grund av faktumet att vi främst hanterar design, analys samt produktkonceptet i sin helhet för de varmaste delarna i en jetmotor som har med GKN Aerospace att göra – med arbetstemperaturer upp mot 800 grader. Affärsområdet med civila jetmotorer är annars för mig oerhört intressant, och för GKN Aerospace också väldigt stort och viktigt inom företaget.

Vad har jag då gjort dem senaste veckorna? Väldigt mycket! Främst, har jag fullt upp nu med ett projekt som tyvärr inte får skrivas om på bloggar, men som är lika spännande som det är hemligt. Jag är också annars delaktig i andra projekt där jag utför och tar ansvar för vissa analyser av diverse komponenter för olika civila jetmotorer vid omdesign och tester. Hittills ett häftigt och roligt arbete! Utöver projekt från min avdelning, har vi traineer även ett roligt traineeprojekt som vi tillsammans har tagit oss an – läs även Signes inlägg nedan för att få reda på mer.

Dem senaste två veckorna har det även varit s.k. ”Training Days” där vi inom företaget kan skriva upp oss på diverse kurser som har med organisationen, flyg- & rymdindustrin samt olika processer inom företaget att göra. Har personligen skrivit upp mig på ganska många kurser och hittills har det varit spännande rakt igenom; att lyssna på experter inom sitt område berätta om vad de gör samt i vilken riktning företaget går i samband med deras områden. Allt om människor och hur vi arbetar, till hur våra produkter faktiskt fungerar. Lärorikt och bra!

Kan också skriva lite snabbt om IGP här i mitt första inlägg som kan vara intressant för er läsare som kanske kliar på huvudet om våra olika traineeprogram. IGP (International Graduate Programme) är GKNs internationella program som tillhör koncernen GKN plc, över alla deras divisioner globalt varav en division är exempelvis Aerospace. Programmet består av tre stycken sex-månadersplaceringar och sedan två stycken mer omfattande placeringar på cirka 22 månader vardera – där man får möjlighet att resa runt, jobba med olika projekt och samtidigt få träffa människor över världens alla hörn. Jag och Signe är då förnuvarande i vår första placering här i Trollhättan. Vid fler frågor, släng gärna in en kommentar eller hör av er till antingen mig och/eller Signe så svarar vi gärna på frågor.

Slutligen, ska det bli skoj att fortsätta se hur alla projekt i Trollhättan bär av och vilka möjligheter som finns inom IGP. Har börjat dyka i vad man kan ta sig an med min placering nu i Trollhättan, och sedan vart man kan resa och fortsätta träffa drivna och härliga människor härefter – men när man stormtrivs, har man verkligen inte bråttom med att planera sin resa härifrån.

Philip signing out!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.