Besök på GKN Aerospace

Besök på GKN Aerospace

Hej igen på er alla!

Tiden går snabbt framåt och höst är snart vinter. Men utöver att jag börja frysa på morgonen, har det även hänt en del under veckan här i GKN Aerospace i Trollhättan; vi har nämligen blivit med besök – två gånger!

Kan börja med att vrida tillbaka klockan till i måndags förra veckan; vi alla traineer från GKN strålades samman för att åka till Siemens Industrial Turbomachinery i Trollhättan. Där, träffade vi Kim Halvorsen som är site manager för verksamheten i Trollhättan och även Siemens egna trevliga traineer ifrån en annan Siemens site i Finspång! Vistelsen började med en riktigt bra företagspresentation av Kim för att prata om deras verksamhet, historia, hur det styrs i organisationen samt vad deras produkter omfattar i förhållande till Siemens som en global koncern. Sedan, fortsatte Kim att visa oss runt i verkstaden och deras produktion av komponenter till olika stationära gasturbiner – där var vissa delar verkligen enorma! Finns mycket att säga om besöket, men det var minst sagt imponerande att få höra om och se deras verksamhet.

 GKN and Siemens graduates - with Kim Halvorsen, the host and site manager, in the middle.
GKN samt Siemens traineer – med Kim Halvorsen i mitten

Efter vår vistelse under förmiddagen, så fick Siemens traineer hänga med oss tillbaka till GKN. Siemens började med att visa sig vara riktigt trevliga lunchkamrater, och på grund av det fick dem stanna kvar på området och såklart också få lyssna lite på vad vi gör på här på GKN i Trollhättan, i samband med en spännande rundtur i området och verkstäderna. Dagen avslutades sedan på det enda riktiga sättet vi vet hur man avslutar en dag – med en ordentlig fika alla tillsammans. 

Men veckan slutade inte där, utan senare på onsdagen fick vi också ett studiebesök ifrån Strömstad gymnasiets tekniska klasser. Inför eftermiddagen möttes vi traineer av 15 glada elever och även två entusiastiska tekniklärare. Hela eftermiddagen präglades av roliga frågor och intressanta funderingar under både presentationer och verkstadsturer, vilket slutligen också resulterade i en halvt (väldigt) hes Philip – det fanns så mycket att berätta och det var kul att få svara på lite kluriga frågor från både elever och lärare.

Ja, då är det dags att sluta skriva och fortsätta jobba 🙂 

Tills nästa gång!

/Philippo

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.