Avslut och äventyr

Avslut och äventyr

Kära läsare,

Julen närmar sig och det innebär också att tiden på våra hemavdelningar börjar lida mot sitt slut. Det betyder bland annat att vi alla har ganska mycket att färdigställa nu innan vi åker iväg. På ett sätt är det skönt att kunna bocka av olika projekt och på andra sätt är det lite tråkigt att lämna avdelningen och alla kollegor man lärt känna. ”Tiden går fort när man har roligt”, brukar man säga, och så har det verkligen varit. Som tur är så är inte detta ett farväl, utan snarare ett på återseende och jag tror att jag kan tala för oss alla när jag säger att vi är grymt taggade inför våra nästkommande traineerotationer.

Innan vi påbörjar nästa rotation är det dock dags för nästa aktivitetsvecka som vi planerat för fullt de senaste veckorna. Vår förra aktivitetsvecka, som ni trogna läsare säkerligen minns, spenderade vi i Stockholmstrakterna där vi fick träffa bland annat OHB och SSC, två spännande rymdbolag. För denna aktivitetsvecka har vi däremot valt att lägga ribban aningen högre och pressa vår budget till max. Vi ska alltså åka på en roadtrip i Europa med bland annat Amsterdam och Paris som hållplatser, vilket blir riktigt spännande. Spännande dels på grund av de företagen vi ska träffa och dels på grund av att vi kommer umgås med varandra dygnet runt i över en vecka vilket kan bli aningen intensivt. Men förhoppningsvis kommer allt gå bra och göra att vi blir en mer sammansvetsad grupp!

På fredag morgon börjar vi vår resa och under den kommande veckan ska vi besöka ESA, Fokker, Safran och GKN Driveline. Det blir ett tight schema men vi kommer garanterat lära oss massor. Själv ser jag nog mest fram emot vårt besök på Safran och att få träffa min kontaktperson där, då det är jag som haft ansvar för att anordna just det besöket. Självklart ser jag också fram emot att besöka två vackra europeiska huvudstäder: Amsterdam och Paris, och hoppas att vi får tid för lite sightseeing mellan företagsbesöken. Jag tycker för övrigt att det är lite roligt med andra språk och har redan nu börjat repetera användbara franska fraser, hoppas kunna få glänsa med dem under resan. Mer om vår aktivitetsvecka får ni höra nästa vecka då det är Maria och Alexander som ska få uppdatera er om livet som aerotrainees, så håll utkik

À plus tard!

Emma

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.