Hälsningar från Newington

Hälsningar från Newington

Hej igen

Nu var de länge sedan jag skrev på bloggen tänker säkert många av er. Med det har sina skäl, de senaste månaderna har det nämligen varit fullt upp med min utlandspraktik här i Newington.

I nuläget har jag varit knappt två månader i USA, och Newington. För att nämna lite snabb fakta om Newington så är det en site med 3 verkstäder, ungefär 150 st anställda. Här arbetar man främst inom två värdeflöden, med ett generiskt fokus på bearbetning. En spännande sak med siten här i Newington, jämfört med Trollhättan, är omgivningen. I Connecticut och kring Hartford ligger nämligen området som ofta kallas ”Aerospace Alley”, vilket kommer från att det ligger ett multum med företag inom Aerospace industrin häromkring. Som ni ser på kartan under så ligger det över 120 företag inom Aerospace industrin på en yta som är cirka 60 % Västra Götaland (här bor det samtidigt nästan 3,6 miljoner invånare!).

Här arbetar jag på inköpsavdelning i nära samarbete med deras SQE, och det är detta som sysselsätter majoriteten av tiden. Men utöver det har jag även fått vara med på lite andra projekt i företaget, ett NPI-Projekt, BPI-event samt en del mindre förbättringsprojekt där vi försöker lära av varandras verksamheter.

På fritiden har de blivit många äventyr, men eftersom flera av bloggens läsare även har ett arbeta att sköta så tänkte jag inte gå in på detalj utan istället nämna ett hastigt axplock. Besökt ett enormt(!) Casino i Mohegan Sun i söder, sightseeing genom Yale University, hikat bland höstfärgerna i skogarna i Vermont, vandrat ”the freedom trail” genom Boston där man fick följa de första fotstegen till hur the declaration of independence startade. Men häftigast hittills har nog varit besöket i New York. Detta var verkligen en metropol som jag kan rekommendera. Höjdpunkten var nog att vandra på, för mig, legendarisk mark på Wall Street och fått se the charging bull och the fearless girl.

Till vardags har jag även fått uppleva en rejäl dos av de amerikanska kulturen. Bland annat genom att fått testa på många nya restauranger och maträtter, firat halloween när man kommer utklädd till jobbet samt thanksgiving som nästan är större än julafton här. Skulle spekulera i att det är julklapparna som övervinner barnen till julafton, medan de äldre favoriserar denna nästan heliga kalkon. En kul anekdot är att alla på jobbet fick var sin kalkon att ta med sig hem precis innan thanksgiving, dessa delades ut av utklädda chefer inom företaget. Kanske är detta en bra lärdom att ta med sig hem till Sverige fast med julskinkan, vad vet jag?

Nu ska de dock bli fantastiskt skönt att få resa hem över jul, spendera tid med sambo, familj och vänner och frossa av julmaten. Men innan dess blir de en klassisk ”affärsresenär med samvetskval” och stressigt köpa alla julklappar på flygplatsens taxfree.

Wish me luck!

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.