Leverantörsträff – intro till flygstandard

Leverantörsträff – intro till flygstandard

Igår medverkade Emma, Signe, Alexander och jag i en nätverksträff anordnat av Aerospace Cluster Sweden. Potentiella leverantörer blev inbjudna för att lära sig mer om hur det är att arbeta inom Aerospace industrin och två av våra nuvarande leverantörer berättade om deras resa för att bli certifierade enligt AS 9100 standarden (Aerospace industrins svar på ISO 9001). För det är ju så, för att vara med och spela i Aerospace industrin ”måste” man vara certifierad enligt en viss standard. Detta är på grund av att de hårda kraven på bland annat kvalitet och säkerhet, t.ex. spårbarhet i dokumentation.

För oss traineer är det jättekul att få lära oss mer om vår industri från alla håll och kanter. Att få möjligheten att nätverka med andra företag, den här gången genom att representera GKN som kund, är extremt lärorikt. Under lunchen pratade vi med två män som jobbar på ett bearbetningsföretag i Ulricehamn, då kom det upp att de har problem med att hitta unga människor som vill jobba inom industrin. Vi utbytte erfarenheter från vårt traineeprojekt eftersom en del av vårt projekt är att vara ute i grundskolorna i Trollhättan med omnejd och föreläsa om hur det är att jobba med teknik. De ville gärna att vi ska komma och hälsa på i Ulricehamn där vi förhoppningsvis kan lära oss mer av varandra.

Annars håller vi traineer på att avsluta på våra hemmaavdelningar och tagga inför vår kommande Europaresa som bär av nu på fredag!

Bjällerklang, bjällerklang, hördess dingle-dång
/Maria

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.