Besök i Tyskland och förseningar

Besök i Tyskland och förseningar

Älskade bloggläsare,

Här kommer ytterligare ett inlägg om våra internationella upplevelser. Förra veckan var jag och Philip i Tyskland och hälsade på GKN Driveline i Lohmar som är en liten stad utanför Köln. Syftet med resan var att jag skulle få träffa min mentor ansikte mot ansikte. Via IGP blir man nämligen tilldelad en mentor och från och med i år är det en person som är placerad utomlands och som kommer hjälpa till och guida en under programmet. Dock började inte resan så lyckosamt eftersom vi möttes av snökaos på väg mot Landvetter. Detta medförde en stängd flygplats och att vi kom fram tre timmar senare än tänkt. Väl i Tyskland visade vädret sig från sin bästa sida med 13 grader och strålande solsken och vädret hemma i Sverige var med ens glömt.

Under det dryga dygnet som vi besökte siten så fick vi träffa flera personer som berättade om sina specialområden och vi fick en bra bild av arbetet i Lohmar. De bedriver ingen produktion utan sysslar med forskning och utveckling och det var väldigt intressant att besöka en annan GKN-site eftersom det var stora skillnader jämfört med vår site i Trollhättan. På kvällen åt vi middag med min mentor och givetvis tog vi schnitzel, man får ta seden dit man kommer. Det var kul att få lite tid med min mentor och lära känna honom bättre samt bolla lite idéer om nästa rotation.

På väg hem till Sverige fortsatte vår otur med inställt flyg i Köpenhamn pga teknisk fel och som resulterade i övernattning i Köpenhamn. Dock tog oturen inte slut där utan nästa dag var det ytterligare problem med flygplanet (viktigt att poängtera att det inte var våra produkter det var fel på) och vi fick tillslut byta flygplan. 17 timmar senare än tänkt landade vi äntligen på svensk mark och trots massor av strul så var det en väldigt lyckad resa.

Trevlig helg på er!

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.