Att inspirera med en inspirationskväll

Att inspirera med en inspirationskväll

Hallå där allesammans!

Nu tidigt på måndagsmorgonen sitter jag på min pendel, ifrån Göteborg till Trollhättan, och blickar tillbaka mot allt som har hänt förra veckan med ett leende på läpparna. Ja, vad är det man blickar tillbaka mot? Mingel, skratt och pizza – alltså inspirationskvällen givetvis!

I tisdags förra veckan, 23e jan, anordnade vi traineer en inspirationskväll för ITU-programmet (Industriteknisk utbildning). Här fick ett 30-tal elever och föräldrar möjligheten att ställa frågor, lära sig mer om GKN Trollhättans verksamhet och samtidigt få veta vad det finns för möjligheter inom ITU-programmet.

Kvällen började med en (såklart) inspirerande presentation ifrån vår alldeles egna Lisa, om vad det innebär att utbilda sig inom teknik och om GKNs verksamhet i Trollhättan – vad vi gör och varför det är viktigt. Då vi hade finbesök, hade vi även med oss två lysande lärare för ITU-programmet på plats – Magnus Ek och Per Ingemansson ifrån GKN. De berättade om skolprogrammet, visade informationsrik statistik och vilka möjligheter som finns i samband med utbildningen. Intresset var högt och det ställdes många bra frågor kring programmet och hur det faktiskt fungerar till vardags. Jonas Velander, en tidigare elev, var också på plats och berättade om sin tid på utbildningen och vad han jobbar med idag, vilket är RM12 motorn för JAS Gripen.

Något som jag personligen fick med mig och tycker är väldigt bra är att, om man själv vill, kan ITU-programmet både ge högskolebehörighet och praktisk erfarenhet ifrån GKN under tiden man studerar.

Kvällen avslutades på topp med en rolig mingelstund och massvis av pizza! Det var kul att kunna skoja lite med eleverna, prata om utbildning och även höra vad föräldrarna hade att säga – allt samtidigt alla hade mycket pizza i tallrik och mun. Givande för oss alla.

Mingle and pizza in the exhibition hall.
Mingel och pizza i utställningshallen.

Detta ska vi definitivt göra om då responsen har varit väldigt bra. Framöver även inkludera alla årskurser i högstadiet som vill vara med och sprida ännu lite mera inspiration och intresse för teknik!

Till dess,

Philip med PH signing out!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.