Nytt år, ny avdelning och nya exjobbare

Nytt år, ny avdelning och nya exjobbare

Hej igen bloggen, nu var det ett tag sedan sist så jag tänkte ge er en liten uppdatering om vad som har hänt sedan senast!

Jag har avslutat mina projekt under min första rotation och nu hoppat in på min nya avdelning som är ingen mindre än Logistikutveckling! Här har jag Martin som chef, som faktiskt är en tidigare trainee. Han kan allt möjligt om GKN och är för övrigt en mästare på både Excel och simuleringsverktyg, så jag lär mig massor av att vara här. På logistikutveckling jobbar jag med två olika projekt:

I mitt första projekt ska jag ta fram ett layoutförslag för en avdelning på företaget för att förenkla hanteringen av emballage, jag ska även se över fixturförvaringen och se hur vi kan effektivisera allt detta för att göra det lättare för operatörerna.

I mitt andra projekt har vi målet att optimera vår industriella struktur överlag på vår site i Trollhättan. Jag jobbar därför en hel del med flödes- och beläggningsdata, försöker koppla denna till kvalitetsdata och identifiera eventuella flaskhalsar i produktionen. Det blir som en slags data mining vilket jag aldrig tidigare arbetat med = superkul!

Utöver våra rotationer har vi traineer även ett litet extra ansvar för alla nya exjobbare som kommer till GKN. Ni hörde rätt, man kan göra exjobb på GKN! Faktum är att många anställda på GKN faktiskt börjat här just som exjobbare och sedan fortsatt som antingen traineer eller på en fast anställning. Så om ni inte studerat färdigt än utan har något år kvar så är GKN ett alldeles utmärkt alternativ att göra exjobb på.

Just nu har vi hela 25 exjobbare här som gör sina examensarbeten inom olika områden. Kvalitetsutveckling, AM, industri 4.0 och svetsoperationer är bara några exempel på alla spännande fokusområden man kan gräva ner sig i. Många som kommer till GKN för att göra sitt exjobb har ingen koppling hit till Trollhättan eller företaget överhuvudtaget, utan har bara ett brinnande intresse för just aerospaceindustrin. Många reser därför över land och rike bara för att göra sitt exjobb hos oss. Vissa kommer två och två samtidigt som andra kommer helt ensamma, och därför är det vårt uppdrag att få dem att trivas här. Detta gör vi genom att anordna exjobbsluncher varannan vecka och även anordna övriga aktiviteter utanför jobbet lite nu och då. Många av exjobbarna började förra veckan eller veckan innan det, så därför tog vi tillfället i akt att anordna en AW i tisdags. Vi möttes upp på en tapasrestaurang i Trollhättan där vi åt massor av god mat och lärde känna varandra. Vi blev över 20 personer som stannade till sent på kvällen. Ett bra anordnat event kan man säga, och fler kommer det bli!

Bild från tisdagens AW

/Emma

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.