Besök på Fokker Aerostructures

Besök på Fokker Aerostructures

Som ni har läst i tidigare inlägg så har vi traineer fått den fantastiska möjligheten att besöka intressanta företag runt om i Europa innan julledigheten. Vi har rest otaliga mil tillsammans i vår minibuss, närmare 400 mil (!), där andra stoppet var i Papendrecht i Nederländerna.

Traineer på besök på Fokker Aerostructures i Papendrecht. I mitten, Leo Mujis, som tog väl hand om oss.

Vi ville självklart ta chansen att besöka Fokker Aerostructures, som är en del av GKN Aerospace sedan 2015. Vi möttes av Leo Mujis, Senior Manufacturing Engineer och allmänn go-to-guy, som har en lång och imponerande erfarenhet inom Fokker. Han berättade om företaget och dess historia och visade oss runt i produktionen. Fokker är ledande inom tillverkning av stjärtpartiet för affärsjetplan vilket vi även fick se, imponerande!

Tillverkning av stjärtpartiet för ett affärsjet.

Inte att glömma, Kasper och Signe höll även en presentation om GKN Aerospace Sweden! Fokker ville gärna att vi höll en presentation om vad vi gör inom Engine Systems, vilket vi mer än gärna gjorde! De hade i all ära gjort en poster inför besöket, titta vad stiligt ;). Vi fick även träffa Tim Jansen, Senior Engineer Specialist Stress, som så snällt hade ordnat inför presentationen. Ett 30-tal ingenjörer lyssnade och ställde många nyfikna frågor, väldigt roligt att få träffa kollegor från Fokker må vi säga!

Poster inför vår presentation av GAS på Fokker.

Mitt i allt detta så fick Nederländerna oväntad vinter och utlyste en ”red alert”, vilket tyvärr gjorde att vi missade vår traineekollega Andreas Åhwall, som i nuläget jobbar på Fokker i Papendrecht, då han var fast på annan ort på grund av inställt flyg. Vi hade sett fram emot att få gästa Andreas, men fick i stället hyra en liten semesterbostad i trakten. Trots allt roliga äventyr!

/Lisa

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.