GKNs traineer på TraineeDagen

GKNs traineer på TraineeDagen

Vad har hänt nu sedan senast? Förra veckan avlutades på topphumör efter att ha varit på TraineeDagen! Fyra av oss traineer – Signe, Maria, Emma och jag själv – tillsammans med Magnus Hallberg åkte i fredags till Göteborg för att representera GKN på plats.

Så vad är det för event? Syftet med TraineeDagen är att studenter och nyexaminerade människor över hela Sverige kan vara med och träffa representanter ifrån ”de främsta traineeprogrammen i Norden” (hint hint) och få möjlighet att nätverka. Under hela dagen var det mingel med väldigt engagerade människor som gärna ville veta mera om oss på GKN, där vi fick möjligheten att berätta om vad vi som företag sysslar med och även om hur det faktiskt är att vara trainee här och vad vi gör för intressanta och roliga saker.

Samlade gänget vid vår monter på TraineeDagen

Under eftermiddagen höll även Emma och jag i ett fullsatt seminarium där vi presenterade om oss på GKN, vårt traineeprogram och så körde vi på med Guesstimations som var väldigt uppskattat! För er som inte vet vad Guesstimations är, så handlar det om att man genom olika logiska tankebanor och tidigare kunskap så ska man gissa sig fram till ett rimligt svar på en fråga. Ett exempel;

Hur lång tid tar det för JAS 39 Gripen att flyga mellan Göteborg – Stockholm?

  • Vi vet att sträckan är ungefär 400 km.
  • Gissar Gripen har en max hastighet på Mach 2 – ca 2500 km/h.
  • Ser att det är mindre än en 1/6 av en timme – mindre än 10 minuter!
  • (Ta samma exempel med Ariane 5 på en uppskattad 25 000 km/h är svaret under en minut!)

Sedan kan givetvis svaret variera och vara mer eller mindre rätt/fel beroendes på vad man antar och hur mycket tid som läggs på uppskattningarna. Men vi alla hade väldigt kul tillsammans med att lösa dessa frågor.

En liten selfie vid slutet av ett lyckat seminarium!

Hela dagen var väldigt givande, fyllt utav mingel och glada ansikten, med ett lyckat seminarium med massvis av frågor och skratt. TraineeDagen är något som verkligen kan tänkas vara med på igen, 5/5 toasters!

/Philip

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.