En fantastisk Sverigeturné

En fantastisk Sverigeturné

Vi traineer har landat på kontoret igen efter en fantastisk liten Sverigeturné! I måndags så satte vi oss återigen i vår kära minibuss för att besöka intressanta företag såsom SAAB, ABB och GKN Driveline.

Vi var väldigt spända inför mötet med SAAB då vi skulle ges möjligheten att se slutmontering av JAS GRIPEN, vårt svenska stridsflygplan vilket vi i Trollhättan har designat och tillverkat flera versioner av dess jetmotor. Vi möttes av SAABs nuvarande traineer, vilket självklart var trevligt att höra mer om vilka SAAB är och vad de gör inom sina traineetjänster. Det var häftigt att få se slutmontering av JAS Gripen. Att stå under ett stridsflygplan hör inte till vanligheten och vi fick se duktiga operatörer som monterar detta för hand (!). Vi avslutade besöket med en trevlig middag tillsammans alla traineer.

Väl i Linköping passade vi på att jobba på LARM (Linköping Universitets arbetsmarknadsdagar), därav synen av ”servitörer”, och besöka flygvapenmuseet.

Rolig dag på LARM och Flygvapenmuseet

Det bar sedan vidare mot ABB i Västerås och deras traineer. De är hela 16 stycken som så snällt anordnade allt från en middag, till en företagspresentation av Dennis Helfridsson (Vice President för ABB Robotics Sweden), tur genom robotfabriken och inspirerande aktiviteter i deras robotlabb.

Vi avslutade denna Sverigeturné med att besöka vårt systerbolag GKN Driveline i Köping. Ett imponerande besök lett av Peter Sköld (SCIL Leader) där vi fick se skillnaderna mellan våra två verksamheter. En hög grad av automation, vilket är förklarligt då de tillverkar miljontals komponenter på ett år. Inte lika hög takt här i Trollhättan…

Besök på GKN Driveline i Köping

För att sammanfatta, en otroligt fin resa med stor variation på besök och tillfälle att skapa god kontakt med andra traineer och ledande personer inom företagen. Längtar tills nästa resa!

/Lisa

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.