Med kärlek från Holland

Med kärlek från Holland

Glad alla hjärtans dag älskade läsare!

I dessa kärlekstider kommer här en varm hälsning från Holland. Naturligtvis undrar ni hur jag, Joel och Joakim har det här nere? Jag kan tyvärr inte svara för mina kära vänner, mer än att de verkar vara på topp när vi träffas – men här kommer i alla fall ett efterlängtat gästbloggsinlägg från mig!

Sedan månadsskiftet oktober/november befinner jag mig i södra Holland, strax utanför landets näst största stad Rotterdam. Mer exakt bor jag i Dordrecht, som faktiskt är Hollands äldsta stad och därmed väldigt mysig. Mitt i centrum av de äldre anrika stadsdelarna har jag en oförskämt fin lägenhet där jag stormtrivs. Så mycket att jag vid jul till och med åkte tillbaka hit redan i mellandagarna för att tillsammans med Joel, Jocke, David, Neil och ett gäng övriga vänner vi lärt känna här anordna ett episkt nyårsfirande!

Varje morgon promenerar jag fem minuter genom den vackra stadskärnan och tar sedan färjan över till andra sidan floden och Fokker Aerostructures i Papendrecht. Denna site är huvudkontor för hela Fokker-divisionen och inom en snar framtid också för hela GKN Aerostructures. Här är jag involverad i två projekt som båda kretsar kring paneler till flygplanskroppen för en privatjet. I det ena projektet arbetar vi med att ta fram en industriell infrastruktur för att hantera de stora metallplåtar som sedan sätts samman till det kompletta flygplanet. Med plåtar över 5m långa, endast 0,4mm tjocka och dessutom med ett stort antal hål och perforeringar, förstår ni att det helt klart är en utmaning att lyfta och transportera dessa ömtåliga produkter. Min roll är project support, vilket betyder att jag ansvarar för planering och uppföljning i projektet samt att se till att alla leverabler tas om hand om så att ingenting faller mellan stolarna. Ett roligt arbete och en mycket bra erfarenhet inför framtida projektledaruppdrag. Mitt andra projekt är knutet till tillverkningen av de allra första delarna av ovan nämnda paneler och här ansvarar jag för den dagliga planeringen av ett avsnitt i produktionskedjan. En minst sagt utmanande uppgift med så gott som dagligen ändrade förutsättningar från kund och intern produktion!

Allt som allt trivs jag mycket bra med livet i Holland och jag har träffat många nya trevliga människor, samt spenderat några roliga helger med mina svenska kollegor. Nu börjar jag äntligen ana vår i luften också, och eftersom jag ska stanna här ända tills slutet av april är jag helt säker på att jag har många härliga utflykter framför mig där jag kan upptäcka ännu mer av vad detta land har att erbjuda!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.