Livet på affärsutveckling

Livet på affärsutveckling

Hej bloggen,

Maj månad, sommaren är här och det har nu gått hela 8 månader sedan vi började traineeprogrammet. Tiden går fort! Jag är nu inne på min tredje traineerotation som tyvärr börjar leda mot sitt slut.

Efter att ha provat på inköp, logistikutveckling och sett en del av vår produktion var jag nyfiken på hur vi tänker kring våra framtida affärer, så därför kändes det naturligt att göra denna rotation på just Business Development. Här har jag haft fokus på den asiatiska marknaden där man arbetar mycket med omvärldsanalyser, kontaktskapande och förhandlingar av olika slags avtal. Detta görs med länder såsom Indien, Kina, Japan, Korea, m.fl. Under min traineerotation har jag fått vara med och arbeta på en spännande affärsmöjlighet för GKN vilket har varit riktigt roligt. Jag har lärt mig massor om exportkontroll, alltså vad som är lagligt att leverera eller tillverka på vilka ställen i världen. Jag har även arbetat en del med vår teknikavdelning och fick förra veckan möjlighet att besöka vår GKN site i Norge för att diskutera mer om denna affären. Som ni kanske förstår så är framtida affärsmöjligheter lite hemliga, och jag kan därför inte gå in på detaljer, men om den här affären går i lås lovar jag att ni kommer få höra om den.

Nu förbereder vi oss för fullt inför vår nästa aktivitetsvecka som börjar på söndag. Italien är destinationen och vi har många spännande besök inplanerade. Förhoppningsvis får vi bra väder och hinner med en eller två gelatos mellan besöken, mums!

Arrivederci!

/Emma

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.