Mycket har hänt på kort tid!

Mycket har hänt på kort tid!

Hallå bloggen!

Nu är det min tur att skriva några rader om min första tid på företaget, håll i er, det har hänt mycket på bara några veckor!

Jag sitter just nu på min hemavdelning där vi arbetar med Lean och Logistik, en avdelning som i framtiden kommer heta Operation Excellence, och här har jag trivts jättebra! Under de 4 veckor som gått har jag fått känna pulsen på avdelningen och fått chansen att lära känna de goa människorna som arbetar här. Som trainee är man på sin hemavdelning i 10 veckor innan man byter till nästa avdelning, vilket är en rätt kort period när det gäller att sätta sig in i arbetet. Därför har jag försökt sluka så mycket information som jag bara kunnat och hakat på de projekt som dykt upp. Jag har fått arbeta med visualiseringsprojekt av värdeflöden och operationer, 5S metoden, och just nu arbetar jag med SOLV (som min kollega Karin Thörnblad har skapat) som är en optimeringsmodell för att optimera schemaläggningen i produktion. Jag har tack vare detta träffat och arbetat tillsammans med många människor med olika befattningar, och det har nog varit det roligaste av allt!

Utöver arbetet på avdelningen så fick jag och Wictor Dörrich möjligheten att vara med under en workshop förra veckan där vi diskuterade varumärkesutveckling, och jag kommer snart delta under ännu en workshop där vi kommer diskutera strategier inom miljöområdet. Väldigt inspirerande möten som jag är så otroligt tacksam för att få vara med på!

Jag har en till uppdatering – Nu har vi fått vårt traineeuppdrag för i år! Vi kommer arbeta med VR teknologi under det här året och skapa ett virtuellt studiebesök på GKN Aerospace Engine Systems i Trollhättan med syfte att inspirera teknikintresserade unga människor att söka sig till vårt företag. Ett spännande projekt som både kommer ge oss ökat kunskap om VR och förhoppningsvis bidra till ett verktyg som företaget kan använda i PR syfte.

På toppen av allt, så har snö fallit i Trollhättan och lagt sig över staden som en vackert vitt och krispigt täcke över staden! Jag hoppas att ni får en riktigt bra vecka! Ha de gött!

/Nina Nordberg

5 traineer ute i vintervädret! 4 vid skylten, 1 bakom kameran. Photo cred till Wictor Dörrich

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.