Agera domare

Agera domare

Tiden springer iväg och vi har redan varit på företaget i drygt två månader nu!

Som traineer har vi denna vecka fått äran att agera domare i två olika tävlingar. I onsdags var jag, Nina och Wictor domare på Visionsdagen, en mässa som är en avslutande del i projektet Gnistan. Gnistan är ett samarbetsprojekt mellan Svenska Science Centers, Unga Forskare och Vattenfall där syftet är att väcka ungdomars intresse för naturvetenskap och teknik, samt ge dem möjligheten att engagera sig i samhällsutvecklingen.

Tävlingen utgår från en utmaning i ett aktuellt ämne som i detta år var ”Designa din energismarta framtid – Smart vattenhantering” och grupperna som deltog i detta projekt var elever i årskurs 8 från Strömslundsskolan i Trollhättan och Centralskolan i Grästorp. Det var riktigt roligt att få vara en del av detta projekt och få se det engagemang som ungdomarna visade med sina genomarbetade idéer. Allt från olika vattenmätare i hemmet som visar hur mycket vatten som hushållet har använt och vad det kostar, till reningsverk som kan placeras vid smutsiga sjöar i fattiga länder. En del väldigt innovativa projekt.

Den taggade juryn på Visionsdagen!

Nu på lördag är det dags igen, då har vi alla fått äran att vara med och agera domare i årets upplaga av First Lego League på Innovatum. Denna tävling är en kunskaps- och tekniktävling för ungdomar mellan 10-16 år och de har fått uppgift att ta fram innovativa lösningar på problem, bygga och programmera en robot och marknadsföra lösningen och laget. Detta år är temat ”Into Orbit”, alltså allt om rymden och den vetenskapen. Nedan kan ni se en liten film om årets upplaga och uppdrag som roboten ska kunna lösa.

Det ska bli väldigt kul och spännande att få se alla deras projekt!! Må bäste lag vinna!!

https://www.youtube.com/watch?v=lY1Z9kK71jQ

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.