Engagera Traineerna

Engagera Traineerna

Hallå där! Jag vet att ni har väntat ett tag på mig att göra ett inlägg, så nu är jag tillbaka igen!

Som mina kära traineer har påpekat i tidigare inlägg är det mycket på gång just nu inne på GKN, speciellt för oss traineer. Vi har haft förmånen att delta i olika evenemang och mässor i Trollhättan för att stärka intresset från ungdomar på olika högskolor. Förra helgen i samarbete med Innovatum och andra företag deltog vi i First Lego League. Vid detta evenemang skulle vi bidra som domare för tävlingen. Denna uppgift involverade domare för olika fokusområden som omfattar teknik, marknadsföring, projekt och som bandomare. Eftersom det var första gången som vi traineer deltog i detta evenemang, var vi inte lämpade som bandomare på grund av att det behövs erfarenhet av hur det går till. Jag talar för oss alla när jag säger att det finns en stor mängd talang där ute i Trollhättan och vi har haft förmånen att uppleva det ”first-hand”.

Det vinnande laget från Fridaskolan (årkurs 9) – First Lego League

Eftersom Nina och jag var stationerade som tekniska domare tillsammans med Emelie och en annan person från ett externt företag så omfatta vårt uppdrag att utvärdera de tekniska aspekterna av roboten som eleverna hade gjort, liksom hur de väljer att programmera roboten men också hur de satte upp strategin under fältuppdraget. Bland alla eleverna som presenterade för oss, överraskade de oss alla på ett sätt som jag inte trodde från individer som går på högstadiet. En av de saker jag tycker om är att uppmuntra unga människor att driva och utveckla idéer som de har men också att se hur de kom fram till dem. Nedan ser du vinnande laget i nästan alla kategorier, de gjorde ett briljant jobb och förhoppningsvis kommer vi kunna arbeta med dem i framtiden.

Årets traineer, Emelie & Amanda till vänster. Våra egna ITU (Industriteknisk Utbildning) gymnasielever Tim Klang & Alve Gröndahl till höger vid årets Yrkesmässa på Lyrfågelskolan

Dessutom deltog vi i ett evenemang på Lyrfågelskolan, ett högstadium i närområdet till GKN. Här presenterade vi möjligheterna att arbeta på GKN och hur det vardagliga livet är för en individ som arbetar med mycket komplexa produkter. Engagemanget från publiken var stor och vi kände att vi fick ut det meddelande vi ville, eller till och med överträffade det. På samma sätt, i samband med händelsen i First Lego League, blev vi överväldigade med det höga intellektuella insatserna som högstadiet hade. Vi tror att det finns stor kompetens där ute och vi har det bästa sättet att ta hand om dem via vårt högstadium ITU (Industriteknisk Gymnasium).

Nu tillbaka till GKN, har vi i grunden bara tre veckor kvar av vår första rotation. Tiden har gått otroligt snabbt och de kommande veckorna kommer tiden att ägnas åt att slutföra de projekt vi arbetar med och förbereda oss inför nästa rotationsperiod. Denna period omger ett gemensamt projekt bland alla oss traineer som omfattar området kvalitet, vilket kommer bli väldigt spännande.

Det här var allt från mig den här gången, hoppas vi ses runt om företaget.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.