Företagsbesök i England

Företagsbesök i England

Ännu ett äventyr är avslutat och denna gången hamnade vi i England. Som ni säkert vet vi det här laget jobbar man som trainee i 10 veckor på en position, en så kallad rotation, som sedan avslutas med en aktivitetsvecka. Och denna vecka i England var just en sådan aktivitetsvecka eftersom vår rotation på Engines Digital där vi bland annat jobbade i USA nu är avslutad. Hur som helst, under vår vecka hann vi med att besöka en uppsjö av företag:

  • GKN Filton
  • GKN Western Approach
  • GKN Aerospace Top Management
  • Airbus
  • Reaction Engines
  • Harewell Space Cluster med besök hos RAL Space och ESA

Vi började vår resa med en helg i London där vi hann med lite turistande och en rafflande fotbollsmatch. Vi styrde sedan vår hyrbil mot Bristol där vi skulle spendera 3 nätter. Första besöket gjordes på GKN Aerostrucuters site i Filton där vi togs emot av David, en svensk global trainee, som visade oss runt i de olika fabrikserna och gav oss en inblick hur det är att jobba i Storbrittanien. Dagen till ära fick vi bland annat chansen att se när vingen till den sista A380 monterades och imponernade vingstrukuter till A350.

Tisdagen började tidigt på vägen då vi skulle ta oss till Abingdon och Reaction Engines. Det var minst sagt ett fartfyllt besök där vi fick träffa deras traineer som berättade om företaget, motorn SABRE och framtidens supersoniska plan. Under förmiddagen fick vi besöka utvecklingslabbet och den första testsiten för värmeväxlaren som är hjärtat i motorn, superhäftigt! Läs gärna mer om SABRE, det är ett företag att hålla ett öga på i framtiden: https://www.reactionengines.co.uk/
Tisdagen fortsatte sedan tillbaka i Bristol där vi besökte GKN Western Approach, en site som tillverkar vingbalkar i kompositmaterial. Det var väldigt lätt att följa tillverkningsprocessen eftersom fabriken byggts enbart för dessa produkter till skillnad från många andra siter där en större flora av produkter tillverkas under samma tak.

Onsdagen spenderades på Airbus där vi fick lära oss mer om slutmontering av vingar till det militära fraktflygplaner A400M, simulering av bränsletest och mekaniska tester av vingar. Även på Airbus fick vi träffa några av deras traineer, som ni säkert förstår så bygger vi oss ett gediget nätverk av traineer över hela värdlen under våra resor vilket är helt fantastiskt!

På torsdagen strök vi våra skjortor eftersom vi skulle träffa ett par personer från GKN Aerospace ledningsgrupp. Under dagen hade vi intressanta och personliga samtal om bland annat framtidens affärsmodeller och strategier med vår CEO Hans Büthker, CFO Will Hoy och Director of Global Marketing & Communications Dan Kendrick. Tack för att ni delade med er av era personliga resor och tips till oss!

Veckan avslutades med en tidig morgon då vi skulle besöka Harewell Spacecluster, ett campus som huserar får 89 stycken bolag inom rymd. Där träffade vi bland annat RAL Space och ESA som gav oss en inblick i rymdverksamheten i Storbrittanien. En väldigt spännande dag som fick rundas av med en historielektion då vi passade på att besöka Stonehenge. Frågan återstår dock varför det bygdes!?

Tack England och härliga traineekollegor för ytterligare en lärorik och rolig vecka utanför Sveriges gränser! Jag får nypa mig i armen varje gång för att förstå att jag har världens bästa jobb. Nu ser vi i traineegänget fram emot våren på hemmaplan och våra nya rotationer som startar första april, nej det är inget skämt. Men först ska vi utforska rymdindustrin eftersom Rymdforum hålls i Trollhättan i år och så ska vi välkomna ett härligt gäng tjejer till GKN för att visa vad man kan jobba med som ingenjör.

Vi hörs snart igen!

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.