Rymdforum, Traineeuttagning och IGE-Day!

Rymdforum, Traineeuttagning och IGE-Day!

Vi hann knappt landa i Sverige innan nästa intressanta event drog igång. Näringslivet, forskare, politiker och studenter samlades i Trollhättan för att prata om ett gemensamt intresse – RYMDEN!

Dagarna var fullspäckade med intressanta föreläsningar, paneldebatter och diskussioner kring dagens och framtidens rymdverksamhet. Och utöver programmet så fanns det gott om tid för att mingla och nätverka bland alla rymdintresserade människor under gemensamma luncher, middagar och utställningar.

SpaceX höll en inspirerande föreläsning om deras rymdraketer och kommande rymdresor. Trender i rymdsegmentet diskuterades mellan GKN Aerospace, OHB, SpaceX, SSC, RUAG, och Christer Fuglesang från KTH. Och det viktigt att nätverka, till höger har vi vår Filip och Sveriges första och enda astronaut: Christer Fuglesang!

Mitt intresse för rymden har ökat något otroligt sedan jag började arbeta på GKN Aerospace, och nu efter dagarna på Rymdforum har jag fått en större förståelse för vad rymdverksamheten bidrar med till vårt vardagliga liv. Inte nog med att det är häftigt att vi tillsammans kan bygga raketer som tar oss ut ur atmosfären, vi kan dessutom använda utvecklade rymdteknologier för att göra världen bättre! Satelliter gör det möjligt för oss att enklare kommunicera med varandra och navigera, men de skapar också möjligheten för oss att skicka effektivare insatsstyrkor vid miljökatastrofer och att övervaka och analysera klimatförändringar. Mycket av forskningen av rymden har applicerats här på jorden, och det gör att jag ser optimistiskt på framtiden efter dessa dagar. Rymdverksamheten är extremt häftig och jag ser framemot kommande uppskjutningar!

Veckan fortsatte sedan med något vi traineer verkligen hade längtat efter: Uttagning av nästa års traineer! Det var kul att träffa årets kandidater och få vara åskådare istället för att delta själva. Tiden går verkligen fort, nu var det ett år sedan vi själva satt i samma sits. 5 av er kommer bli våra nya kollegor i september vi önskar alla som deltog stort lycka till!

Veckan avslutades sedan med IGEday (Introduce a Girl to Engineering) då 28 stycken glada, unga tjejer tillbringade hela dagen tillsammans med oss på GKN. Ett riktigt bra avslut på en väldigt rolig och intressant vecka!

Under IGEday blev tjejerna utmanade med SpaceEscape av Innovatum, de fick träffa F7 som kom från Såtenäs för att träffa dem, och de fick en rundvandring i våra fabriker

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.