Nya traineer och rymdresor

Nya traineer och rymdresor

Denna vecka har verkligen susat förbi eftersom vi i teamet har haft en massa roligt på agendan. I måndags hade vi äran att ta emot 30 besökare från GKN Aerospace siter runt om i hela världen. För vi kunde nämligen välkomna alla (nästan) nya traineer inom företaget och det är alltid lika roligt att möta engagerade och kunskapstörstigapersoner. Vi hade planerat två heldagar för att lära dem om allt (nästan, igen) om vår site, våra produkter och vår del av företaget – Engines Systems. Men det roliga började redan förra veckan då vi gästspelade under deras utbildningsvecka i Göteborg. Där fick vi känna på hur det var att presentera sig som “gammal” trainee för första gången vilket både var häftigt och skrämmande på samma gång. För tiden har gått så otroligt fort sedan vi klev innanför grindarna för lite mer än ett år sedan samtidigt som vi fått möjligheten att vara med i otaliga spännande projekt, testat olika roller, knytit kontakter över hela världen så ibland känns det som året egentligen varit ett decenium.

Från och med i onsdags så kan man resa från rymden till Trollhättan i VR (virtual reality om man besöker Universeum i Göteborg. Så nu jobbar vi även på Universeum där vi lär både unga och gamla om varför det är så otroligt viktigt att vi är närvarande i rymden. Och med vi menar jag inte bara mänskligheten utan Europa och Sverige. För det är så mycket teknologi i rymden som påverkar vår vardag utan att vi tänker på det. Tänk till exempel er vardag utan Google Maps eller väderleksrapporter för den delen! Och hur häftigt är det inte att få vara trainee på ett stort globalt företag och samtidigt få spendera arbetsdagarna bland solsystem och sengångare?!

Läs mer om Rymdveckan på Universeum och planera in ett besök redan i helgen så kan du testa vår rymdresa i VR och snacka med oss: https://www.universeum.se/pa-gang/rymdveckan

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.