Global trainee onboarding

Global trainee onboarding

Hej alla läsare!

Då var det äntligen dags för det första riktiga inlägget från årets traineekull – “gamlingarna” beger sig snart mot utlandspraktik och det är dags för lite nytt blod här i stugan.

Anledningen till att det dröjt så länge (vi började ju här på siten för en månad sedan) är att vi haft en två veckor lång “onboarding” tillsammans med alla nya traineer från GKN Aerospaces siter. Totalt sett var vi alltså 27 personer från USA, Nederländerna, England och Sverige, mäktigt! Vi spenderade den första veckan i Göteborg med diverse workshops och föreläsningar inom bland annat gruppdynamik, arbetskultur, etik och Lean manufacturing (populär strategi för att öka effektiviteten i ett produktionsflöde). Och såklart blev det fika, i mängder! På kvällarna utforskade vi Göteborg och det spelades en hel del volleybollmatcher och Super Smash Bros turneringar.

Den globala traineegruppen 2019 tillsammans med Philip Holt, som höll workshop om Lean.
Blandat kul från olika aktiviteter under- och efter dagarna på onboardingen.

Under vecka två befann vi oss i Trollhättan och vår site. Vi gick rundvandringar i produktionen, hade föreläsning om svenska militära flygmotorer som tillverkats här och testade VR-upplevelsen VEGA, som föregående års traineer har tagit fram. Programmet avslutades med en finmiddag där vi fick äran att träffa flera högt uppsatta chefer, bland annat CTO Russ Dun, som höll i ett verkligt inspirerande tal om företagets framtid och hållbar utveckling.

Samtliga deltagare i middagen som avslutade onboardingprogrammet – traineer, HR-representanter och chefer från olika delar av organisationen.

Nu när onboardingen är över är vi tillbaka på siten och har verkstadspraktik, där tanken  är att få en förståelse för hur värdeflödena ser ut för våra olika produkter.

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.