Första aktivitetsveckan

Första aktivitetsveckan

Hej allesammans!

Förra veckan var vi traineer iväg på äventyr tillsammans. Det var vår första aktivitets”vecka” (blev endast tre dagar denna gång) som vi kontinuerligt kommer att ha mellan våra fyra avdelningsrotationer som ligger framför oss. Dessa aktivitetsveckor är till för oss som nykomlingar i denna industri att bredda vår kunskap och bilda relationer med andra företag/GKN siter.

Vi valde denna gång att först hälsa på GKN Aerospace i Kongsberg, Norge. Denna site håller på med motordelar till diverse kommersiella och militära flygplan, precis som vi gör här i Trollhättan, så därför var den extra intressant för oss. Kongsbergssiten har ca 500 anställda och etablerades år 1987 när de tog över tillgångarna från jetmotorsavdelningen vid Kongsberg Våpenfabrikk. Det var väldigt spännande och intressant att få höra vilka program de jobbar med och även se runt i deras fabrik. Det blev många diskussioner om vad framtiden har att ge och visioner om siten i Kongsberg tillsammans med föredetta traineen Peter Hjortsberg, som började sin karriär i Trollhättan men nu är chef över siten i Norge. Ett stort tack till Peter för att vi fick komma och för att du tog din tid att umgås med oss!

Från vänster: Hampus Olsson, Elin Eriksson, Elamin Hamid Elamin, Peter Hjortsberg, Emily Chen och Rasmus Tyft

Dagen efter Kongsberg åkte vi tillbaka till Sverige och då till Göteborg. Vi tog chansen att åka till Volvo Cars för att lära oss mer om deras produktion, då de har mer av en massproduktion än vad då GKN har. Man kan lugnt säga att vi alla blev väldigt inspirerade och motiverade till att kunna implementera vissa aspekter till GKN.

Vi besökte Volvo Museum för att lära oss mer av vårt företags bakgrund då GKN i Trollhättan en gång i tiden tillhörde Volvo Aero.

Vår sista dag på aktivitets”veckan” blev att tillbringa på Aeroseum och SKF. Aeroseum var fantastiskt för att kunna förstå Sveriges historia gällande militärflyg. En del av det som arbetas med här i Trollhättan är motorer för militärflygplan, så att kunna få se och läsa mer om historian ger ett nytt perspektiv som vi kommer att ta med oss till arbetsplatsen.

På Aeroseum fick man testa på hur det var att sitta i olika helikoptrar och flygplan
Vi passade även på att läsa mer om Viggen-flygplanet

Vi avslutade hela resan på SKF där vi fick en fantastisk rundvandring av Lars Werner. Vi fick en intressant introduktion till företaget och hur de arbetar med innovation och digitalisering av fabrikerna för att uppnå högsta möjliga produktivitet. Även efter detta besök åkte vi hem med huvuderna fulla av idéer och motivation.

Tack till Lars för detta besöket!

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.