Start av rotationer i hemavdelningarna

Start av rotationer i hemavdelningarna

Hej Bloggen,

Under de senaste veckorna har varit väldigt händelserikt för oss trainees. Men denna vecka är annorlunda för att nu börjar vi med rotationerna i våra respektive avdelningar (Hurra!!). Veckan började med att vi spenderade måndagen och tisdagen i Bohusgården där vi utbildades mer inom grupp och ledarskap. Men det var inte allt, måndagen avslutades med det traditionella trainee-dopet i 5 gradigt vatten med moln så långt ögat kan nå, så nu är vi riktiga traineer!! Kvällen däremot var lite trevligare med en trerätters middag. Nu när utbildningsdagarna är slut är det dags för oss att börja i våra rotationer.

En gladare grupp kan bli svårt att hitta

Tiden har flugit iväg med raketfart och nu har vi alla börjat med våra 10 veckors rotationer i våra hemavdelningar. Här är en liten beskrivning över vilka projekt samt avdelning som varje trainee kommer att vara på under nästkommande 10 veckor.

  • Elamin Hamid Elamin: Jag kommer att spendera mina veckor på Munstycke med datainsamling från gamla ARIANE 5 uppskjutningar.
  • Elin Eriksson kommer att spendera sina veckor på Propulsion engineering med loopanalys av styrsystemet i RM12-motorn.
  • Emily Chen kommer att spendera sin veckor på ROTORS med ett projekt inom validering av programvara för design av rymdturbiner.
  • Hampus Olsson kommer att spendera sina veckor på GTC engineering methods med omvärldesanalys av hur aerospaceföretag arbetar med simulering av additiv tillverkning.
  • Rasmus Tyft kommer att spendera sina veckor på Engines Digital med möjligheten att implementera AI för prognostisering av varulager.

Under dessa veckor så kommer vi inte bara att arbeta med våra individuella projekt utan även med lite trainee och sido-projekt vid sidan. Veckorna framöver kommer att vara väldigt spännande och lärorika för oss. Vårt stora trainee-projekt väntar vi fortfarande på, en uppdatering om vad det blir kommer inom en snar framtid. Nu under veckan så kommer även trainee gruppen att delta i olika utbildningar under Training Days.

Nu är det bara att se framemot för det roliga som kommer under nästkommande tid.

Tack för att du läste, Vi ses igen snart!

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.