Training Days och Besök av Saab Trainees

Training Days och Besök av Saab Trainees

Hej alla!

Mitt första inlägg på denna blogg och första blogginlägg någonsin. Trodde inte min bloggkarriär skulle starta i samband med mitt första jobb, men kul att få dela med sig av vad vi faktiskt håller på med som trainees!

Även denna vecka har det hänt väldigt mycket för oss, först och främst pågår ”training days” för fullt nu i Trollhättan. Det är ett event som pågår under två veckor där man har möjligheten att gå på flertal kurser/föreläsningar som hålls internt av andra medarbetare, vilket är ett perfekt tillfälle att lära sig mer om områden man finner intressanta!

Ett exempel på en mycket givande föreläsning var om ”Clean Sky”, vilket är ett offentligt och privat partnerskap mellan företag inom flygindustrin och EU. Målet med Clean Sky är att tillsammans utveckla innovativ teknologi som bidrar till minskade koldioxidutsläpp och buller, vilket i längre sikt strävar mot de globala 2030 målen (hållbar utveckling). GKN är med i flertal av dessa projekt och ett exempel av dom är flygmotorn i bilden nedanför, det är en prototyp (demonstrator) utvecklad av företaget Safran i ett försök att komma på nya sätt att minska bränsleförbrukningen ytterligare.

Open Rotor Engine – Safran

Förutom intressanta föreläsningar hade vi även trainees från Saab på besök här i Trollhättan. Var väldigt kul att få möjligheten att presentera vårt företag (även intressant att testa hur mycket vi faktiskt har lärt oss), knyta nya kontakter samt höra med om deras traineeupplägg. Dessvärre för min egen del är man inte alltid den mest fotogeniska så får bjuda på mig själv när resterande delen av gruppen levererade en härlig bild.

Glatt gäng samlat

Var allt för mig denna gången, ha en finfin helg så hörs vi snart igen!

/Rasmus Tyft

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.